Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pšeničný kváskový chleba se semínkovou záparou

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 534 kJ /
1 801 kcal
Bílkoviny57,20 g
Tuky9,65 g
Vláknina15,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 7 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy363,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: k hotovému rozkvasu přidáme záparu a zbytek surovin – uhněteme těsto, které necháme přibližně 2 hodiny kynout. Během kynutí je dobré 2-3x těsto přeložit. Krok 2: Vykynuté těsto lehce prohněteme a zformujeme do bochníka, uložíme do moukou vysypané ošatky a necháme vykynout. Krok 3: S oporou ruky vykynutý bochníček opatrně vykulíme na plech s pečícím papírem nebo fólií, rychle z něj ometeme mouku, postříkáme ho vodou z rozprašovače a upečeme v dobře vyhřáté troubě s žulovou dlaždicí (250°C/15 minut, 220°C/30-35 minut). Krok 4: Pekla jsem dvakrát, podruhé v litinovém hrnci rozehřátém spolu s troubou. Bochník co opatrněji vsadit do hrnce, zastříkat vodou, zakrýt poklicí a vsunout do trouby. Po 15 minutách teplotu snížit, hrnec odkrýt a chleba dopéct.

Zveřejněno 7. 9. 2016

Poznámka autorky cathleen

Díky tomu, že jsou semínka i s částí mouky předem spařená (zápara), obsahuje těsto větší množství vody a chleba je vláčný i třetí den po upečení.

Střída má tmavší barvu, lehounce nasládlou chuť a těsto kynulo rychleji, než jindy – také zásluhou zápary.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/psenicny-chleba-se-semi...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pšeničný kváskový chleba se semínkovou záparou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q8K0

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pšeničný kváskový chleba se semínkovou záparou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q8K0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Kvaskovem chleb delam uz dlouho, ale tento je uzasny, hlavne krasne navlhly :)

Ivi to je krása, mám uloženo a určitě vyzkouším :yes:

mysulka: díky, budu se těšit na zprávu:-K

Tohle kdybych uměla.....:yes:

Prekrasny pecen <3

Jitkas: děkuji:-K

hosta: můžem si dát někdy rande - naučím :-p

Tématické fráze:
kváskový chléb recept, chléb se záparou, chleba se záparou, kvaskovy chleba recept, kváskový chleb, kvaskovy psenicny chleba, semínková zápara, psenicny kvaskovy chleb, recept na kváskový chleba, pšeničný chléb recept, kváskový chleba-recept, pšeničný chléb z kvásku, psenicny kvaskovy chleba, kváskový chléb recepty, chleba z kvásku recept, pšeničný chleba recepty kvaskovy, chleb z pšeničného kvásku, chlebový kvásek zápar, chleba z psenicneho kvasku, recept na chleba s kvaskem

Suroviny:
voda, mouka chlebová pšeničná, mouka celozrnna pšeničná, semínka lněná, slunečnice loupaná, semínka dýňová, semínka sezamová, voda, mouka chlebová pšeničná, voda, sůl

Přidat fotografie receptu