Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 46 333 kJ / 11 074 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 155,61 g |
Tuky | 671,55 g |
Vláknina | 7,50 g |
Cholesterol | 2,74 g |
Sodík | 1,61 g |
Sůl | 3,93 g |
Sacharidy | 1 098,18 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, po částech zašleháme olej. Mouku smícháme s práškem, kakaem a postupně s vodou lehce zamícháme do vaječné pěny.
Nalijeme na plech vyložený pečícím papírem, rovnoměrně rozetřeme a pečeme v předehřáté troubě na 175 °C asi 15 minut. Krok 2: Mléko s polohrubou moukou uvaříme na hustou kaši.
Do horké zamícháme tuk a vanilkový cukr, necháme vychladnout.
Máslo s cukrem vyšleháme, zašleháme kakao a po částech vychladlou kaši, pořádně vyšleháme. Krok 3: Z korpusů vykrajujeme potřebné tvary psa, povrch potíráme marmeládou a krémem. Střídáme světlé a kakaové části, které slepujeme na sebe. Krok 4: Z odkrojků, krému a marmelády vypracujeme nepečenou hmotu a dotvarujeme psa do potřebného tvaru. Povrch potřeme krémem. Dáme do lednice ztuhnout. Psa potáhneme marcipánem a dotvarujeme.
Nalijeme na plech vyložený pečícím papírem, rovnoměrně rozetřeme a pečeme v předehřáté troubě na 175 °C asi 15 minut. Krok 2: Mléko s polohrubou moukou uvaříme na hustou kaši.
Do horké zamícháme tuk a vanilkový cukr, necháme vychladnout.
Máslo s cukrem vyšleháme, zašleháme kakao a po částech vychladlou kaši, pořádně vyšleháme. Krok 3: Z korpusů vykrajujeme potřebné tvary psa, povrch potíráme marmeládou a krémem. Střídáme světlé a kakaové části, které slepujeme na sebe. Krok 4: Z odkrojků, krému a marmelády vypracujeme nepečenou hmotu a dotvarujeme psa do potřebného tvaru. Povrch potřeme krémem. Dáme do lednice ztuhnout. Psa potáhneme marcipánem a dotvarujeme.
Zveřejněno 17. 9. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort Bernardýn se soudkem Božkov
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VVyM
Moje poznámka
Dort Bernardýn se soudkem Božkov
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VVyM
Nejnovější recepty
Jahodové noky s čokoládou
Přidáno před 4 hodinami
Žampiónová směs s mrkví a fazolemi
Přidáno před 8 hodinami
Meruňkový nákyp
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí plátek na rajčatech a oreganu
Přidáno před 10 hodinami
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno 19. 6. 2025 16:21
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno 19. 6. 2025 15:41
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodovo-jogurtová zmrzlina
Martina68 před 2 hodinami
Domácí Mrkvový dort
Alena Kovarova před 2 hodinami
Vláčný mrkvový dort
Alena Kovarova před 3 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
veronikamaskova@email.cz před 4 hodinami
Borůvkový koláč I.
RencaBarca před 5 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Hanina_ před 5 hodinami
Pekingská polévka
Hanina_ před 5 hodinami
Hrnková buchta s tvarohem
Jakubka před 5 hodinami
Bramborové knedlíčky do polévky
ldislav před 7 hodinami
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
Dagemar před 7 hodinami
Tématické fráze:
soudek pro bernardýna,
recept na dort ve tvaru psa,
videorecepty pecčená dorty ve tvaru na psa,
dort ve tvaru soudku,
bernardýn soudek,
recept na dort ve tvaru pes,
dort ve tvaru psa recept,
soudek na psa,
korpus na psa,
dort psa,
soudek pes bernardýn,
soudek bernardyn,
bozkovdort
Suroviny:
vejce,
cukr,
mouka polohrubá,
olej,
voda,
prášek do pečiva,
kakao,
máslo,
mléko,
mouka polohrubá,
tuk 100%,
cukr vanilkový,
cukr moučkový,
kakao,
marmeláda rybízová,
cukr moučkový,
mléko sušené polotučné,
med tekutý,
voda,
olej,
tresť mandlová sladká,
potravinářské barvivo
Komentáře (3)