Letní višňový koláč s mandlemi a mascarpone
Recept ještě nebyl hodnocenMouku s práškem do pečiva a cukrem prosejeme na vál. Do směsi uděláme důlek, vyklepneme do něj vajíčko, přidáme mandle, špetku soli, vodu, mandlovou tresť a nastrouháme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 012 kJ / 720 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 80,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Mouku s práškem do pečiva a cukrem prosejeme na vál. Do směsi uděláme důlek, vyklepneme do něj vajíčko, přidáme mandle, špetku soli, vodu, mandlovou tresť a nastrouháme…
Tato potahovací hmota na dorty je jednoduchou a dostupnou náhradou marcipánu. Stačí pár základních surovin a mandlová tresť. Výsledkem je pružná hmota, která skvěle…
Kupujete v cukrárně sladké kakaové brambory? A co si je takhle zkusit vykoulet doma. Podle našeho receptu to zvládne začátečník i větší dítko. S náplní na slepování…
Korpus: Oddělíme si bílky od žloutků - do bílků dáme špetku soli a vyšleháme sníh. Do sněhu přišleháme po částech cukr, musíme šlehat dýl (asi 5 min). Do hotového sněhu…
Hledáte recept na likér, který zahřeje tělo a potěší chuťové buňky? Připravili jsme pro vás recept na božský likér z ledových kaštanů. Když si nachystáte všechny…
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, po lžících zašleháme olej. Mouku, kakao, kávu, prášek do pečiva smícháme dohromady a na střídačku s vodou lehce vmícháme do vaječné…
Korpus: Bílky ušleháme s polovinou cukru zvlášť. Zbylý cukr + vanilkový cukr přidáme ke žloutkům a společně šleháme, dokud hmota nezesvětlá. Do žloutkové hmoty postupně…
Pravý marcipán voní po mandlích a je ozdobou cukroví, dortů či známých čokoládových kuliček. My si však doma můžeme připravit jeho alternativu ze sušeného mléka, cukru a…
Korpus: Žloutky vyšleháme s polovinou cukru a druhou polovinu zašleháme do bílků. Přidáme vanilkový cukr, olej, vodu (v této fázi už beru vařečku s míchám ručně), mouku…
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, po lžících zašleháme olej. Mouku, kakao, kávu, prášek do pečiva smícháme dohromady a na střídačku s vodou lehce vmícháme do vaječné…
Vše zpracujeme dohromady na hmotu podobnou pastelíně. Pokud lepí, přidáme prosátý moučkový cukr. Barvit můžeme přidáním potravinářské barvy s kapkou vody. Použijeme na…
Navážíme si moučkový cukr a vysypeme do misky. To samé uděláme se sušeným mlékem. Vezmeme si mandlovou tresť, odměříme jednu lžičku a přidáme do směsi. Nakonec budeme…
Černá jeřabina, neboli aronie, je velmi zdravé ovoce plné antioxidantů a používá se při výrobě léčiv. Zkuste si vyrobit domácí léčivý likér vhodný na spoustu neduhů a…
Jednou z variant k pečení bezlepkových sladkých dobrot je použití rýžové mouky. Ta zajistí lehkou a nadýchanou strukturu pečiva. Těsto muffinů voní po másle, najdeme v…
Korpus: Bílky našlehat a postupně vsypávat půlku cukru, druhou polovinu cukru vyšlehat se žloutkama a pomerančovou kůrou do pěny. Potom postupně zašlehávat olej, pak…
V mléce metlou rozšleháme žloutky a sůl a po trochách přidáváme hladkou a mandlovou mouku, pak mandlovou trest. Necháme 25 minut v ledničce.Těsto vyndáme z lednice a…
Bílky a špetku soli ušleháme do pevného sněhu. Žloutky ušleháme s cukry do pěny, všleháme mléko a olej a vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Zlehka vmícháme…
Máte rádi medové řezy ale netroufáte si na pečení medových plátů? Tento recept počítá s jistou úlevou a zároveň nešidí chuť. Spojení medu a ořechů přímo volá o přípravu…
Bílky a špetku soli ušleháme do pevného sněhu. Žloutky ušleháme s cukry do pěny, všleháme mléko a olej a vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Zlehka vmícháme…
Mouky, tuk, vejce, cukry, prášek do pečiva, mandlovou tresť a rozpuštěnou Heru zamícháme. Těsto nalijeme do připravené vymazané dortové formy a pečeme asi 30-35 minut a…
Z falosneho, zafarbeneho marcipanu urobime kvety a listy. Na upeceny medovnik urobime kontury hustou polevou, nechame zascnut. Potom oblejeme hrubsou vrstvou riedkej…
Vše, kromě tresti (nejlépe v "mlékovaru") za stálého míchání uvedeme do varu. Po převaření a odstavení z "plamene" dochutíme trestí. Zdobíme šlehačkou a nastrouhanou…
Vše, kromě tresti (nejlépe v "mlékovaru") za stálého míchání uvedeme do varu. Po převaření a odstavení z "plamene" dochutíme trestí. Zdobíme šlehačkou a nastrouhanou…
Veselé nemusí být jen Vánoce. Přichystejte formičky, lentilky a na pomoc pozvěte i nejmladší členy domácnosti. Marcipánky ze sušeného mléka, co chutnají jako marcipán a…