Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čokoládové špičky

Cukrářská špička plněná likérovým krémem a politá čokoládou polevou patří mezi nejoblíbenější dezerty. Podle názorného videa se do jejich přípravy může pustit i odvážný začátečník. Stačí jen dodržet vyzkoušené postupy a dobrota bude na světě.

Hodnocení receptu je 5,0 (40×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 15 min

75 min (60 min příprava + 15 min tepelná úprava)

23. 5. 2009 13:45

Suroviny pro 70 kusů

70 kusů

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie20 623 kJ / 4 929 kcal
Bílkoviny62,09 g
Tuky325,45 g
Vláknina22,93 g
Cholesterol 1,02 g
Sodík 303 mg
Sůl0,48 g
Sacharidy400,19 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Místo zdobícího sáčku můžeme použít i sáček od mléka s ustřiženým rohem.

Kdo si chce ušetřit polovinu práce, místo pečení ořechových koleček použije dětské piškoty.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

18. 12. 2023 17:56

Výborný krém z vaječného koňaku, musela jsem přidat jeden vanilkový cukr a dvě lžíce moučkového cukru do šlehaného másla.
Byl to vaječňák z obchodu a byl málo sladký.Do základu krému šlo ještě pár kapek rumu a rumu s vanilkou, to se svařilo spolu s vaječňákem.
Krém krásně zatuhnul na placičkách za hodinku v chladu. Akorát jsem dodělala čokoládový krém a dala na to. Doufám, že zítra bude tuhý a bude se dobře dávat poleva.
Množství, oba krémy jsem dělala z dvojité dávky, žlutý krém nezbyl žádný, čokoládový krém zbyl na kulichy, až to bude mít polevu, tak dostanou špičky kulicha. A vyšlo mi z toho 35 špiček, asi jsem dělala větší, .......

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

12. 10. 2023 21:28

hospodyne: Tak dlouho, jsem od tebe nic nečetla, žádnou radu.:-K Tak si mě potěšila, že si se ozvala! :-K
Tohle chci upéct na Vánoce, ty špičky mají vždycky "odběratele" a ten krém si taky udělám hustší, ať mi tam drží, takže první zákusek vánočního stolu, bude špička. Už vybírám, protože spousty surovin budou v akci nejbližší měsíc a mám ve spižírně, na ně místo! Když má člověk velikou spižírnu a mrazák, dá se nakoupit i do zásoby a ušetřím tím spousty peněz. Hlavně Velikonoce a Vánoce jsou průvan v peněžence. :-(

hospodyne

9. 10. 2023 22:55

:-KVeronika.Hrozna: Veru, créme olé můžeš směle použít. Nejenže to chutná dobře, ale má to i další ne nepodstatné vlastnosti, Já si likérový krém dělám trošku hustší a plním ho mikrotenovým sáškem s ustřiženým růžkem

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

9. 10. 2023 20:00

Nešlo by do toho likérového krému přidat Créme olé pudink bez vaření ???? A toho pudinku je ve videu o moc víc, než jedna vrchovatá KL...... Spíše 1 PL ....

lecho lecho

4. 12. 2022 19:59

Tak tohle vypadá luxusně ????.

Alenka

18. 9. 2015 20:17

Receptik naprosto uuuzasny :-) původně to vypadalo složiteji než bylo :-) jen foto jsem nestihla,pac přítel to uspořádal během fotky a na mě z těch cca 80 ks zbyl 1:-D:-D a na Vánoce mám přikázáno udělat dvojitou dávku :-O takže vodík a děkuji za super recept:yes::-K

martina

20. 4. 2013 07:08

prosim prosim nemuze nekdo dat recept s videem?prosimm jsem v cizine a tu spicky neznaji mam na ne velikou chut.jsem trochu antitalent ale podle videa bych je urco zvladla.kdyby byl nekdo ochotny muj email je martinka56@seznam.cz.predem dekuji

Hella Hella

13. 4. 2013 12:28

veru7: Je to celkem jedno. Placičky pod náplní nepotřebuji rozležet, ani se nepromáčí, Klidně je možné to dělat předem.

veru7

12. 4. 2013 15:17

Mohu se zeptat, jestli jsou špičky lepší až druhý den nebo je musím udělat nejlépe čerstvé na určitý den, kdy je chci podávat? :-) Děkuji

head chef head chef

27. 4. 2011 22:16

Vypadají úžasně a určitě musí být výborné. Takové věci já můžu:-p Přidávám bodík :yes:

jahoda jahoda

21. 12. 2010 23:58

Letos jsem se rozhodla pro tyto špičky, jindy dělávám škaredé rohlíčky, ale vůbec nelituji. Chuťově jsou moc dobré, těsto na základ je trošinku jiné, ale hned druhý den měkké.
Na fotku nedošlo, protože nemám tak úzké zdobení, jako Hella, ale nějak jsem to "naňahňala":-)), čokoláda to šikovně schovala.
Opravdu jsou moc dobré a díky za recept - mám ráda změny:yes:31

Irrena Irrena

18. 9. 2010 10:22

Vypadají úžasně, ty jsi prostě profesionálka,chtěla bych se do nich pustit, jen doufám že se mi povedou:-ODávám bodík:yes:

Hella Hella

8. 8. 2010 17:36

Ditushko, jsem ráda, že se povedly, na tvé fotce vypadají moc hezky!

Ditushka

7. 8. 2010 13:51

Ták se povedly xD..Fakticky mňamózní to věc=))..Vynikající!Mamka říkala, ať je upeču na Vánoce..Přítel je zase chce udělat znovu hned..To by mi ani těch 14 dní nevydržely, byly hned pryč..Moc moc děkuji za recept a přikládám odkaz na foto=):-Khttp://prudentgirl.blog.cz/1008/cokoladove-spicky

Hella Hella

2. 8. 2010 12:48

Placičky si můžeš upéct i 14 dní dopředu. Je v nich med, tak neztvrdnou. Vánoční pečivo se taky peče s předstihem. Tak ať se povede a doufám, že pak se pochlubíš fotečkou!;-)

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: špičky čokoládový krém do cukroví ořechové špičky zákusek špička cukroví koňakové špice video vaječné špičky krém na špičky špičky s vaječným likérem špičky zákusek špička zákusek špičky s vaječným koňakem špičky recept likerove spicky spicky zakusky plněné špičky zákusky špičky čokoládové špičky s vaječným koňakem čokoládový krém na cukroví špičky s likérem vaječná špička

Suroviny: bílek, med, ořechy, mouka polohrubá, máslo, koňak vaječný, pudink vanilkový, máslo, smetana 12%, žloutek, cukr moučkový, mouka polohrubá, čokoláda na vaření, máslo, čokoláda na vaření, máslo

TopRecepty.cz

Čokoládové špičky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2RrJ