Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí máslo

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

10. 10. 2016 11:43

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

http://www.woman-today.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Petra Dvor. Petra Dvor.

16. 4. 2021 20:06

Dobrý den, přidávám fotečku. Domácí máslo je fajn. <3

JanaDorazinova JanaDorazinova

11. 10. 2016 17:11

Nemám slov. Já bych to asi nedělala, ale ta představa domácího másla je super. Paráda! :yes:

woman woman

10. 10. 2016 22:44

Ivosisko: :-)Moc děkuji ať se vám daří.

Ivosisko Ivosisko

10. 10. 2016 22:10

Ano, i mi se líbí kuchyňské experimenty všeho druhu a takovýmto počinům fandím - nejde zde o ekonomiku (to bychom museli mít vlastní hovadko), ale spíše o zábavu a radost z toho, že si člověk dokázal něco vyrobit sám. A už vůbec nechci rozebírat téma, když v marketu beru máslo do ruky: "co mě čeká, když doma onu kostku rozbalím? a jak se bude tvářit po týdnu v lednici?".

Takže za odvahu a jako povzbuzení k zdokumentování dalších netradičních receptů a postupů :yes:

Pajaja

10. 10. 2016 15:28

Moc tomu postupu nerozumím. . . ;-(

woman woman

10. 10. 2016 14:03

casino: Víte, jen pro úplnost, občas také dělám doma sýr. Dělám vůbec z kuchyně laboratoř.:-)

casino casino

10. 10. 2016 13:58

No, taky jsem se v životě nadělal psích kusů:-D
Už jsem vyráběl ricottu i mascarpone (ricotta za moc nestála, to druhé bylo fajn)
Tady jsem si spočítal, že na 200g másla je třeba minimálně (bez ztrát) 500g šlehačky. Když jedna krabička (v rcp bez udání velikosti) má 250ml a stojí asi 16Kč tak vás tento špás vyjde na 40Kč/250g másla a myslím, že v něm bude víc než 10% vody
Kalkulace je jasná:no: ale zase máte postaráno o zábavu a minimálě také o hafo špinavého nádobí, ale jak píšu, taky jsem se v životě nadělal psích kusů;-(
Pracoval bych bez rukavic - mléčný tuk je pokožce prospěšný a s hygienou bych to moc nepřeháněl, neděláte sýr, že:-)
A bodu ad.1 pracně popisovanému v postupu se říká ZDRCNUTÍ (sražení) šlehačky:-D
Tož tak:-K

ivulinka ivulinka

10. 10. 2016 13:44

Oceňuji snahu:yes:

woman woman

10. 10. 2016 12:48

Zdravím, víte, ono záleží i na zručnosti a šikovnosti. Běžně si finální výrobek vážím, takže mohu dát odpověď je to 190-200 gramů.

yanull yanull

10. 10. 2016 12:45

woman: Prosím o odpověď, kolik váží finální výrobek ze 2 ks smetany. Děkuji :-K. Na šlehání, při kterém si můžeme udělat zároveň pleťovou masku, se mi osvědčila mísa s víkem a otvorem, nádoba zůstane zakrytá a je to v pohodě :-);-)

woman woman

10. 10. 2016 12:38

:-D Jasně, že podmáslí, máte pravdu. Používám ho pak například na vaření či pečení. Lahůdka.

zizala zizala (moderátorka)

10. 10. 2016 12:13

Jako holce se mi nechtěně podařilo udělat při šlehání šlehačky máslo asi 2x :-) Moje babička máslo stloukala v díži dřevěným tloukem, bylo žluťoučké a svěže nakyslé a mně jako malé nechutnalo - tak hloupá jsem byla :-(
Mmch. to, co odteče při výrobě másla není mléko, ale podmáslí ;-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domácí máslo jak udělat domácí máslo domácí máslo ze šlehačky domácí máslo recept jak udělat máslo výroba másla ze šlehačky recept na domácí máslo výroba domácího másla máslo recept jak se dělá maslo recept na maslo jak vyrobit domácí máslo máslo ze šlehačky recept domaci maslo recept maslo výroba másla z mléka jak se dělá domácí máslo domácí výroba másla jak si udělat máslo jak udělat máslo ze šlehačky

Suroviny: smetana 33%, máslo, mléko,

TopRecepty.cz

Domácí máslo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rlxB