Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nejjednodušší čekanka

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

opuncie opuncie

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 621 kJ /
626 kcal
Bílkoviny2,80 g
Tuky67,20 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 56 mg
Sodík 1,28 g
Sůl3,20 g
Sacharidy2,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Čekanku zespoda vykrojíme a rozčtvrtíme nebo nakrájím napříč na širší pruhy, špek nakrájíme na čtverce cca 2x2 cm, tymián nasekáme nebo pokud jsou stonky dřevnaté, sdrhneme listy. Krok 2: Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, přídáme špek, čekanku, lehce osolíme, silněni opepříme, čekanku zasypeme moučkovým cukrem, přidáme tymián a na středním žáru opékáme, dokud čekanka nezměkne a nezačne se barvit a špek nezezlátne.

Sesuneme na talíře a podáváme s rozpečenou bagetou, kterou ulamujeme a námáčíme ve šťávě.

Zveřejněno 2. 6. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nejjednodušší čekanka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X60l

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nejjednodušší čekanka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X60l

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

:-8 Nějakou záhadou mi unikly Tvoje recepty s čekankou. Tenhle znám, je moc dobrý, já ještě navrch dávám rozpéct Blaťácké zlatíčko :-p

Já bych ještě dodala, že čekanka by měla být zabalená v tmavém papíru. Na světle hořkne. Tak když ji uvidíš jen tak volně, radši nebrat;-). Zabalená je již od pěstitelů, ale někteří prodejci ji z neznalosti rozbalují, aby lidi viděli, jak je hezká:-S:-)

Hanko, dobře ošetřená čekanka má chuť jako velmi křehký salát s nepatrným náznakem nahořklosti na patře, ale když říkám nepatrným, myslím tím, že skoro není znát. Třeba u grapefruitu je hořkost mnohem výraznější.
Aby nebyla doopravdy hořká je potřeba si při nákupu všimnout, jestli není nazelenalá, jestli listy nemají narezlé proužky a ani spodek by na řezu neměl být rezavý. Dole je takový maličký, bílý košťálek, ten klínovitě vykrojím a do jídla pro ostatní ho nedávám, i když mně nevadí.
Abych s ní rodinu seznámila, zkusila bych asi naporpvé přidat ji do salátu ve směsi s jinou zeleninou, nebo jí podat zapečenou třeba se šunkou nebo něčím, co rodina pokládá za chuťově atraktivní. U nás doma žádný problém, ani s velmi malými dětmi. Snacha ji přidává do kojenecké polévky.
Díky za bodík.

Opuncie, moc by mě zajímalo jakou má asi ta čekanka chuť, nikdy jsem jí nedělala a nejsem si zcela jistá, jestli by jí naše zmlsaná rodinka jedla:-( Já bych se do toho ale ráda pustila, myslím že jsem jí viděla v Lídlu:-) a máš ode mě plusíka, taky hlavně za propagaci té čekanky:yes::yes::yes: +

Tématické fráze:
čekanka recepty, čekanka recept, cekanka, recepty z čekanky, recept čekanka, recepty cekanka, kojenecke recepty, recept na čekanku, recept z čekanky, recepty s čekankou, červená čekanka recepty, čekanka červená recepty, čekanka salát, priprava cekanky, čekanka příprava, červená čekanka, jídla z čekanky, salat z cekanky, čekanka-recepty, recepty na čekanku

Suroviny:
čekanka, špek tyrolský, olej olivový, sůl, pepř, cukr moučkový, tymián čerstvý, bageta

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu