Králík pod slaninou

PetinaKa Kuchařka: PetinaKa

Jiné maso 0 názorů

Suroviny

maso z králíka
(já používám zadní stehna a vykostěné hřbety)
250 g anglické slaniny vcelku
4 větší cibule
čerstvá petrželová nať
čerstvý rozmarýn
česneková pasta
sůl
drcený kmín
2 dl světlého piva
přepuštěné máslo (jiný tuk)
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na kostky cca 1x1 cm, cibuli taktéž na podobnou velikost. Na pánvi rozpustíme lžíci másla (jiný tuk) a restujeme na něm cibuli a slaninu. Necháme jen zatáhnout, neškvaříme. Odstavíme z plotny a vmícháme česnekovou pastu (množství dle chuti každého, já dávám vrchovatou lžičku), přidám nasekané bylinky (čím více, tím lépe) a vše promícháme.

  2. Maso z obou stran posypeme kmínem a mírně posolíme. (Opatrně se solí, ta je obsažena v anglické slanině i česnekové pastě). Maso vložíme do pekáčku (zapékací mísy) a na povrch nandáme směs ze slaniny, cibule a bylinek. Podlijeme pivem, přiklopíme a dáme do trouby, kterou máme vyhřátou na 200 stupňů. Po 15-ti minutách teplotu snížíme na 180 stupňů a pečeme 60 minut.

Poznámka

Servíruji s noky, ale určitě by se hodila i jiná příloha.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 73 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Králík pod slaninou

K receptu nejsou žádné komentáře.