Dršťková polévka
Recept ještě nebyl hodnocenPokud máte rádi husté polévky a máte trochu víc času, uvařte si dršťkovou. Krásně voní a chutná po paprice a dobře zasytí. Nejlepší je podávaná s čerstvým chlebem a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 643 kJ / 154 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,00 g |
Tuky | 0,40 g |
– nasycené | 0,20 g |
– nenasycené | 0,20 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,20 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 14,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 20 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 30,00 g |
– cukry | 2,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Pokud máte rádi husté polévky a máte trochu víc času, uvařte si dršťkovou. Krásně voní a chutná po paprice a dobře zasytí. Nejlepší je podávaná s čerstvým chlebem a…
1) Vložte kuře do nekovové mísy a vetřete do něj sůl a citronovou šťávu. Přikryjte a nechte 30 minut marinovat. 2) Rozehřejte wok na středním ohni a poté přidejte…
Chřest můžeme použít jak zelený, tak i bílý, ten ale musíme nejprve oloupat. Chřest dáme na cca 5 minut povařit do osolené vody, poté slijeme a necháme okapat a…
Asijská kuchyně se vyznačuje plnou chutí, kterou tvoří typické omáčky. Delší doba marinování zaručí, že maso bude krásně křehké a šťavnaté. Hotový pokrm servírujeme s…
Bůček je tradiční chuťovkou jak u nás, tak třeba i v Asii. Propojte dohromady chutě a připravte skvělý bůček nejen k pivu. Maso se naloží s kořením přes noc do lednice a…
Očistila jsem zázvor a nakrájela ho na malé hranolky. Nakrájela jsem cibuli nadrobno. V keramickém woku jsem rozehřála olej a ghee. Přidala jsem do něj cibuli a zázvor.…
Do misky obereme vařené kapří maso tak, aby bylo bez kostí. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, změklé máslo a další uvedené ingredience.Vše umícháme do hladka a je…
Brambory nakrájíme na asi 1 cm tlusté plátky pár minut povaříme. Kuře omyjeme a naložíme do marinády ze zakysané smetany, grilovacího koření, česneku a oleje a necháme…
Sóju zalijeme vroucím vývarem a necháme 30min napít. Poté scedíme, lehce vymačkáme a sóju naložíme do směsi z pasty, hořčice a škrobu. Dobré je nechat marinovat 1-2hod,…
Korma, či kórma je typické indické jídlo. Zabydlelo se v Turecku a našlo cestu i do našich kuchyní. Dostane vás svou lahodnou smetanovou a zároveň kořeněnou chutí.…
Žebra lehce pomažeme česnekovou pastou, dosolíme, okmínujeme. Vložíme do pekáčku. Zasypeme cibulí a česnekem, podlijeme vodou a přikrejeme druhým pekáčkem. V…
Zelníky jsou obdobou bramboráků, pouze za použití kysaného zelí. Jsou neméně dobré a v tomto receptu také ozvláštněny o slaninku a olomoucké tvarůžky. Nezaměnitelná chuť…
Maso ocistime, nakrajame na kocky, osolime, ochutime tymianom a ciernym korenim, premiesame a nechame chvilku odlezat. Plechovku ananasu otvorime, vyberieme kolieska…
Do velke misy nasypeme mouku, papriku, kayesnky pepr, sul a vse promichame.Na mirnem ohni v kastrolu si rozpustime maslo a pridame do nej chilli omacku, pepr, cesnek a…
Cibuli, okurku, chilli, ananas, rajčátka a ocet se šťávou z ananasu promícháme v misce.Přidáme česnekovou pastu a povidla s octem a opět promícháme, případně dochutíme…
Šafrán jsem zalila vroucí vodou. Rozpůlila jsem citron a vymačkala jsem z něj šťávu. Do citronové šťávy jsem přisypala sůl. Kuře jsem nařízla na prsou a stehnech, aby se…
Cibuli nasekáme na kostičky a osmahneme na oleji dozlatova. Vhodíme očištěné a pokrájené hovězí maso a na mírném ohni dusíme cca 20-30 minut, než maso pustí šťávu. Pak…
Tmavozelená čočka si během vaření zachová tvar a uvaříme ji velmi snadno a rychle. Stačí jí smíchat s osmaženou cibulí a směsí indického koření, které jídlu dodá…
Jemné jehněčí maso je velmi delikátní a výrazné. Proto k dochucení stačí česnek a kořenová zelenina. Aby maso zůstalo šťavnaté, prošpikujeme ho slaninou. Pak už ho stačí…
Máslo necháme hezky změknout, přidáme bylinky a česnekovou pastu a naplníme do umnělého střívka, které jsme předtím propláchli ve studené vodě. Zvláční. Zavážeme a dáme…
Na polovině pokrájené osmahlé cibulky orestujeme, a pak dusíme do poloměkka osolené a opepřené kuřecí / krůtí /libové vepřové maso nakrájené na kostky. Mezitím na 2.…
Oloupané syrové brambory pokrájíme na plátky, v míse promícháme s cibulí pokrájenou nadrobno, pórkem na kroužky, mrkví krájenou škrabkou na plátky, růžičkami brokolice,…
Připravíme vhodný kastrol. Dáme trochu oleje a přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso. Osolíme, opepříme a restujeme do poloměkka. Pak přidáme těstoviny, pyré,…
Plátky masa posolit, natřít marinádou, poklást suš.švestkama (můžou se nechat máčet v rumu nebo slivovici), zabalit závitek, připíchnout parátkem, potřít dokola…