Hovězí steak a houbová omáčka

Drahos z kamene Kuchař: Drahos z kamene

Doba přípravy: 30 1 porce Hovězí maso 10 názorů

Suroviny

steak z vyzrálého hovězího
10 dkg žampionů
olivový olej
brambory
kukuřice
paprika
vývar
sůl
pepř
kmín
smetana na vaření
máslo
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso vytáhneme z lednice 1 hodinu před zhotovením, opepříme, osolíme, pomažeme olejem a necháme odpočívat. Zatím uvaříme brambory. Jak budou uvařené, dáme je do předehřáté trouby i se zeleninou.

  2. Rozpálíme pánev a položíme na ni steak, z každé strany 4 minuty. Potom maso zabalíme do alobalu a necháme odpočívat.

  3. Zatím připravíme omáčku: na stejnou pánev dáme máslo nakrájené žampiony a dusíme. Přilijeme vývar, trochu sojové houbové omáčky. Nakonec dáme smetanu, ochutnáme a dosolíme, dopepříme. Rozkrojíme steak a podáváme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 23 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí steak a houbová omáčka

  • Margita  Mysliveckova Margita Mysliveckova(neregistrovaná)

    Hovezi steak je vzdy ocenen jako jedno z nejlepsich minutek,pokud je ze spravneho kusu(druh skotu),spravne odlezely,a pokud mozno okoreneny den,i 2 dny predem(staci troska cerneho,nebo zeleneho ci michaneho pepre,a par krouzku cibule,pomazat olejem,pokud mozno arasidovym,ktery vydrzi az 180°takze pak samozrejme delate steak nasucho,na tezke grillove panvi)a vyndany z lednicky 3 hodiny predem,mate-li cas)..Jestli se autor zase ne urazi, mohu doporucit jako obmenu,misto sojove houbove omacky(pardon,ale soja na steak je jak pest do oka,a fusion-cuisine uz odzvonilo, aspon v Evrope, nastesti),Sauce demi-glassè,ktera sice vyzaduje spoustu casu,ale muzete si ji udelat do zasoby,rozdelit do malych nadobek,a v mrazaku vydrzi i pul roku.Do:-)bry steak ovsem nepotrebuje zadnou omacku,jsou to jen prazdne kalorie.Take si dovoluji poznamenat,ze kukuricne klasy,zobrazene na fotografii receptu,jako priloha,mi nepripadaji vhodne,je to styl Tex-Mex ovsem"proti gustu zadny disputat".

    Odpovědět

  • Drobek Drobek

    casino: Zvojtil, mělo to být RAW, čili syrový. Rare je krvavý, nedopečený, čili takový jako na fotce. Máte pravdu.

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Petra: Péťo, díky,já měl za to , že když sojová,tak prostě jednodruhová, holt se člověk pořád učí:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    jardo, to je např. toto: http://www.asijske-potraviny.eu/sojove-omacky/62-sojova-omacka-houbova-p-r-b-12x500ml-2147483647.html

    Odpovědět

  • casino casino

    Drobek:
    No, nezvojtil jste to poněkud?
    RARE není "nevařený, syrový. Používá se u jídel jako je tatarský biftek a carpaccio." jak píšete, ale středně syrový, tedy 52°C ;-)

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Drahos z kamene: co je to “sojová houbová omáčka“:-?

    Odpovědět

  • Drobek Drobek

    Krásné, jen podle fotek je ten steak spíš středně syrový a ne každý to má tak rád.
    Správně je to takhle:
    Rare - nevařený, syrový. Používá se u jídel jako je tatarský biftek a carpaccio.
    Zprudka pečený, Modrý - Vařený velmi rychle, venku je spálen, ale uvnitř je obvykle chladný a stěží vařený. Biftek bude červený na vnitřní straně a sotva ohřátý. Někdy se říká krvavý.
    Středně syrový- (52 ° C vnitřní teplota) Venku je šedohnědý a střed bifteku je plně červený a mírně teplý.
    Středně propečený- (55 ° C vnitřní teplota) steak bude mít červeno-růžový střed. Toto je standardní stupeň vaření na většině steakových resturací a také nejobvyklejší a nejchutnější.
    Střední - (63 ° C vnitřní teplota), střed bifteku je horký a plně růžový až do hněda.Venku je šedohnědý.
    Střední dobře udělaný - (68 ° C vnitřní teplota) maso je lehce růžové okolo středu. vnitřní teplota ) Maso je šedohnědé ve středu a mírně ohořelé. V některých částech Anglie toto je známé jako "německý styl".
    To vyšší propečení se dělá tak, že se pánev po opečení svrchu dá do trouby, na středně propečený na 110° asi a pět minut. Ono se to dodělá i vevnitř trochu víc.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Paráda :-):yes:

    Odpovědět

  • Drahos z kamene Drahos z kamene(autor receptu)

    Bibinka::-K:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Drahoši, moc pěkné, jednoduché a zajisé dobré:-p Máš zasloužený 1.bodík:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: omáčka ke steaku žampionová omáčka ke steaku houbova omáčka ke steakům steak s houbovou omáčkou hovězí steak s houbovou omáčkou omáčka k hovězímu steaku omáčka na hovězí steak steakové omáčky omačky ke steaku hovezi steak s omackou hovězí steak recept s houbovou omackou houbová omáčka s hovězím masem hovězí steak s houbami žampionová omáčka ke steakům omáčka na steak omáčka na steaky omáčka k bifteku omáčky ke steaku recepty houbová omáčka ke stejku omáčka ke stejku