Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 443 kJ / 2 735 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,00 g |
Tuky | 3,00 g |
Vláknina | 20,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 660,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ovoce umyjeme, nasypeme do hrnce, přidáme cukr. Promícháme a opatrně přivedeme k varu. Nepodléváme žádnou tekutinou, ovoce pustí dost šťávy. Povaříme cca 2 minuty.
Krok 2: Naplníme do sklenic, do každé sklenice navrch položíme kolečko citronu i s kůrou. Zakápneme rumem.
Krok 3: Sklenice uzavřeme, sterilujeme při teplotě 80-85ºC, po dobu 20–25 minut.
Krok 4: Brusinky, rybíz i rakytník používáme tradičně ke svíčkové nebo k masu. Vynikající jsou také v kombinaci se sýrem a ořechy.
Zveřejněno 2. 10. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sterilované brusinky (rybíz, rakytník)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Gk07
Moje poznámka
Sterilované brusinky (rybíz, rakytník)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Gk07
Nejnovější recepty
Meruňkový koláč
Přidáno před 3 hodinami
Rýže s kuřecím masem, pečenou dýní a květákem
Přidáno před 3 hodinami
Cuketové lečo s klobáskou
Přidáno před 8 hodinami
Třešňová zmrzlina s jogurtem a třešňovým toppingem
Přidáno před 10 hodinami
Pečený česnek uchovávaný v oleji
Přidáno před 12 hodinami
Krevety na víně, česneku a s rajčátky
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koprová polévka s tarhoňou
lenka64892 před 51 minutami
Záhorácký závitek
HanaS92 před 1 hodinou
Fazolkové lusky na smetaně
Sahula před 1 hodinou
Makronky
mares-mikulas před 2 hodinami
Pečené brambory s parmazánem
vanilj před 4 hodinami
Báječný perník
Lunaskira před 4 hodinami
Čínská "červená" polévka
Sporerova před 5 hodinami
Kefírová buchta s krémem
veronika_straka před 7 hodinami
Halušky s brynzou
Lupcina před 8 hodinami
Fazolová polévka s rajčaty
wimra před 9 hodinami
Tématické fráze:
rakytník recepty,
rakytník v rumu,
rakytníkové recepty,
rakytník s rumem,
rakytník jako brusinky,
rakytník as rybízem,
doba sterilovani,
doba sterilování černý rybíz,
sterilovany cerny rybiz v cukru,
rakytnikove zele recept
Suroviny:
ovoce,
cukr,
citron,
rum
Komentáře (1)