Sumeček africký na litinové pánvi

Kocmax Kuchařka: Kocmax

Doba přípravy: 15 minut 2 porce Ryby 1 názor

Suroviny

400 g filetů ze sumečka afrického
2 střední červené cibule
sůl, kmín, koření na ryby
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Filety okořeníme, osolíme a necháme cca 0,5 hodiny odležet. Cibuli očistíme a nakrájíme na čtvrtky nebo osminky. Litinové pánve (bez použití oleje) rozpálíme na sporáku a předehřejeme troubu na nejvyšší stupeň.

  2. Na rozpálené pánve vložíme odleželé filety a připravenou cibuli. Maso necháme zatáhnout 1 – 2 minuty. Když je maso správně zatažené, jde zlehka obrátit. Otočíme i cibuli. Z druhé strany pečeme zase cca 2 minuty.

  3. Pánve s masem vložíme do rozpálené trouby a pečeme cca 5 – 7 minut (podle velikosti filetů).
    Servírujeme s rozpečenou bylinkovou bagetou a čerstvou zeleninou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 106 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Sumeček africký na litinové pánvi

Tématické fráze: priprava sumecka africkeho sumeček africký v troubě sumeček africký recept příprava sumecka sumeček africký příprava sumeček africký recepty sumeček africký s hranolkama recept sumeček nilský recepty příprava -ryba sumeček africký sumeček africký - filet recepty steak z sumečka afrického africký sumeček recepty recepty z afrického sumečka sumeček africký filet koreni priprava sumecek africky priprava sumeček africký sumeček příprava sumeček africký příprava masa recepty sumeček africký příprava afrického sumečka

Zapomněl/a jsem heslo