Sumeček africký na litinové pánvi

Ryby Doba přípravy: 15 minut 1 názor

Ryby Doba přípravy: 15 minut 1 názor

Suroviny 2 porce

400 g filetů ze sumečka afrického
2 střední červené cibule
sůl, kmín, koření na ryby

Postup přípravy receptu

  1. Filety okořeníme, osolíme a necháme cca 0,5 hodiny odležet. Cibuli očistíme a nakrájíme na čtvrtky nebo osminky. Litinové pánve (bez použití oleje) rozpálíme na sporáku a předehřejeme troubu na nejvyšší stupeň.

  2. Na rozpálené pánve vložíme odleželé filety a připravenou cibuli. Maso necháme zatáhnout 1 – 2 minuty. Když je maso správně zatažené, jde zlehka obrátit. Otočíme i cibuli. Z druhé strany pečeme zase cca 2 minuty.

  3. Pánve s masem vložíme do rozpálené trouby a pečeme cca 5 – 7 minut (podle velikosti filetů).
    Servírujeme s rozpečenou bylinkovou bagetou a čerstvou zeleninou.

Komentáře k receptu Sumeček africký na litinové pánvi

Tématické fráze: priprava sumecka africkeho sumeček africký v troubě sumeček africký recept příprava sumecka sumeček africký příprava sumeček africký recepty sumeček africký s hranolkama recept sumeček nilský recepty příprava -ryba sumeček africký sumeček africký - filet recepty steak z sumečka afrického africký sumeček recepty recepty z afrického sumečka sumeček africký filet koreni priprava sumecek africky priprava sumeček africký sumeček příprava sumeček africký příprava masa recepty sumeček africký příprava afrického sumečka