

Sumeček africký na litinové pánvi
Suroviny 2 porce
- 400 g filetů ze sumečka afrického
- 2 střední červené cibule
- sůl, kmín, koření na ryby
Postup přípravy receptu
Filety okořeníme, osolíme a necháme cca 0,5 hodiny odležet. Cibuli očistíme a nakrájíme na čtvrtky nebo osminky. Litinové pánve (bez použití oleje) rozpálíme na sporáku a předehřejeme troubu na nejvyšší stupeň.
Na rozpálené pánve vložíme odleželé filety a připravenou cibuli. Maso necháme zatáhnout 1 – 2 minuty. Když je maso správně zatažené, jde zlehka obrátit. Otočíme i cibuli. Z druhé strany pečeme zase cca 2 minuty.
Pánve s masem vložíme do rozpálené trouby a pečeme cca 5 – 7 minut (podle velikosti filetů).
Servírujeme s rozpečenou bylinkovou bagetou a čerstvou zeleninou.
Poznámka od kuchařky
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Sumeček africký na litinové pánvi
-
nádhera