Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 958 kJ / 2 380 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 26,20 g |
Tuky | 231,05 g |
Vláknina | 13,75 g |
Cholesterol | 694 mg |
Sodík | 207 mg |
Sůl | 0,40 g |
Sacharidy | 42,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: V téměř vroucím mléce rozpustíme máslo a takto, horké, 3 minuty mixujeme (v klasickém mixéru, ale jde to i ponorným).
Krok 2: Ke konci vmixujeme i žloutek a cukr (u tmavé šlehačky pak zcela nakonec kakao).
Krok 3: Přelijeme do uzavírací nádoby, necháme prochladnout a pak uložíme do lednice dobře vychladit.
V den spotřebování klasicky ušleháme.
V den spotřebování klasicky ušleháme.
Zveřejněno 29. 10. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí šlehačka (světlá i tmavá, pařížská)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OvmG
Moje poznámka
Domácí šlehačka (světlá i tmavá, pařížská)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OvmG
Nejnovější recepty
Květákové karí placičky
Přidáno před 6 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 8 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno před 16 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno 2. 5. 2025 18:49
Pizza Valencia
Přidáno 2. 5. 2025 15:03
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Valašské frgály
bodie před 2 hodinami
Kapr na zelenině
Blofas před 3 hodinami
Mokrá kokosová buchta
Surmei před 4 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 5 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 5 hodinami
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 6 hodinami
Povidlové koláče z kynutého jogurtového těsta
zujara14 před 6 hodinami
Honzovy kynuté buchty
Marcela0123 před 7 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 7 hodinami
Jogurtová bábovka
Cerpes před 7 hodinami
Tématické fráze:
výroba domácí šlehačky,
jak se dělá šlehačka,
výroba pařížské šlehačky,
pařížska slehacka,
recept na domácí pařížskou šlehačku,
domácí šlehačka z másla a mléka,
parizska slehacka recept,
jak se dělá pařížská šlehačka,
recept na parizskou šlehačku,
pařížská šlehačka z kakaa,
jak udelat domaci slehacku,
pařížská šlehačka s máslem,
jak vyrobit pařížskou šlehačku,
jak se dela domaci slehacka,
jak udělat pařížskou šlehačku,
domaci šlehačkou,
recepty pařížská šlehačka,
výroba domácí šlehačky recept,
recept-domácí pařížská šlehačka,
domaci pařižska šlehačkou
Suroviny:
mléko plnotučné,
máslo,
cukr vanilkový,
žloutek,
mléko plnotučné,
máslo,
cukr vanilkový,
žloutek,
kakao
Komentáře (14)
Tvoje vypadá taky báječně.
Jana Remkova: to nebylo hezké. Když se mi něco nelíbí, šetřím klávesnici.
Ovšem mi to nedalo a hledala jsem v sešitě po mamce. Šlehačku jsem nevyráběla léta, žloutek
jsem si nepamatovala. Opravdu tam není. Jen 200ml horkého mléka a 12,5 dkg másla. Máslo
rozpustit v mléce a v mixéru šlehat asi 5 minut. Nechat dobře vychladit, ušlehat a je hotovo.
Jo a na paříž. přidat do horkého mléka 2lžíce kakaa.
U nás tyhle šlehačky chutnaly, jako šlehačky se tvářily, účel splnily. Proto jsou tady.
(A nejstarší vložený, hloupý koment odpovědi opravdu hoden není.)