

Dort světlá malina
Suroviny 12 porcí
- Korpus:
- 230 g polohrubé mouky
- 230 g cukru moučka
- 4 vejce
- 1 kypřící prášek
- 10 lžic studené vody
- 2 lžíce oleje
- špetka soli
- 5 g másla na vymazání formy
- 15 g mouky polohrubé na vysypání formy
- Krém:
- 1 vanilkový puding
- 100 g cukru
- 400 ml mléka
- 200 g másla
- 70 ml smetany - 33 %
- Zdobení:
- 40 g malin sušených mrazem
- malinová marmeláda na potření korpusu
- jedlé růže
Postup přípravy receptu
Korpus: Do mísy rozklepneme celá vejce, která vyšleháme s cukrem. Přidáme vodu, olej a poté prosejeme mouku přidáme ji s kypřícím práškem. Vše smícháme a přidáme sůl. Vymažeme formu máslem a moukou a přelijeme těsto. Formu s těstem dáváme do vyhřáté trouby na 180 stupňů na 35.40 minut. Po vytáhnutí necháme vychladnout.
Krém: Nalijeme 2/3 mléka do hrnce a 1/3 mléka smícháme s pudinkem. Mléko v hrnci přivedeme k varu a přilíváme část mléka s rozmíchaným pudinkem. Směs mícháme a když směs začne houstnout, sundáme ze sporáku a přikryjeme potravinářskou fólii, ať se na pudinku neudělá škraloup. Necháme vychladnout.
Po vychladnutí nakrájíme máslo na kostičky a ušleháme ho s cukrem a poté s pudinkem, dokud se nespojí v jemný krém. Jakmile se krém spojí, ředíme smetanou, podle toho, v jaké konzistenci ho chceme mít. Já dávám cca 70 ml smetany.Korpus rozřízneme vodorovně na půl, obě strany potřeme marmeládou a na spodní část korpusu dáme část krému, dáme horní část a celou plochu pokryjeme jemnou vrstvou krému. Zbylý krém spojíme s 20 gramy sušených malin, které rozmixujeme. Přendáme do cukrářského pytlíku a zdobíme vršek dortu. Posypeme malinami a lístky růží. A je hotovo.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Dort světlá malina
-
srettka: fotečku jsem teď nahrála.
a dortík se povedl, jinak dorty s jakým kolik ovocem jsou božské
-
Tak ten vypada prudce zdlábnutelně
Škoda že ještě není fotečka v řezu. Každopádně maliny jsou v dortech vždycky výborné
-
yanull: děkuji moc
-
Pěkný
-
bofinka: Opraveno.
-
Cukr do kremu pridame kdy?