Suroviny pro 12
12
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 545 kJ / 3 954 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,60 g |
Tuky | 290,91 g |
Vláknina | 1,32 g |
Cholesterol | 1,61 g |
Sodík | 751 mg |
Sůl | 1,47 g |
Sacharidy | 273,79 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Mimo do mísy dáme žloutky, olej a cukr a vyšleháme pěnu, do které postupně v mícháme prosátou mouku spolu s mlékem. Nakonec jemně vmícháme sníh.
Připravíme plech, který vypodložíme pečícím papírem. Vlijeme na něj těsto a rovnoměrně rozetřeme. Dáme do předem vyhřáté trouby na 150-160°C a pečeme cca 10 minut. Těsto by mělo dostat nazlátlou barvu. Krok 2: Těsto spolu s pečícím papírem položíme na čistou mokrou utěrku a necháme cca 5 minut stát, aby se nám dala vláha do papíru a šel sundat. Stočíme do rolády a dáme do lednice na cca 5 minut vychladnout. Krok 3: Na krém vyšleháme nejprve mascarpone, smetanu spolu s cukrem a ztužovačem šlehačky. Postupně přidáváme cukr a dle libosti i ovoce. Já přidávám trochu malin na obarvení. Vmícháme cukr (dle libosti a vaší chuti). Krok 4: Korpus pomalu roztočíme zpět, sundáme papír a pomažeme krémem. Zdobíme po částech malinami a stáčíme do rolády. Povrch potřeme krémem, navrch posypeme mleté mandle. Dáme alespoň na 2 hod do lednice vychladnout.
Připravíme plech, který vypodložíme pečícím papírem. Vlijeme na něj těsto a rovnoměrně rozetřeme. Dáme do předem vyhřáté trouby na 150-160°C a pečeme cca 10 minut. Těsto by mělo dostat nazlátlou barvu. Krok 2: Těsto spolu s pečícím papírem položíme na čistou mokrou utěrku a necháme cca 5 minut stát, aby se nám dala vláha do papíru a šel sundat. Stočíme do rolády a dáme do lednice na cca 5 minut vychladnout. Krok 3: Na krém vyšleháme nejprve mascarpone, smetanu spolu s cukrem a ztužovačem šlehačky. Postupně přidáváme cukr a dle libosti i ovoce. Já přidávám trochu malin na obarvení. Vmícháme cukr (dle libosti a vaší chuti). Krok 4: Korpus pomalu roztočíme zpět, sundáme papír a pomažeme krémem. Zdobíme po částech malinami a stáčíme do rolády. Povrch potřeme krémem, navrch posypeme mleté mandle. Dáme alespoň na 2 hod do lednice vychladnout.
Zveřejněno 21. 11. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Piškotová roláda - světlá
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kx9K
Moje poznámka
Piškotová roláda - světlá
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kx9K
Nejnovější recepty
Bramborový salát pro sváteční chvíle
Přidáno před 12 hodinami
Hostomický likér
Přidáno před 15 hodinami
Pečený kuřecí gyros
Přidáno před 15 hodinami
Plněné perníčky
Přidáno před 19 hodinami
Bulgur s rukolou a granátovým jablkem
Přidáno před 20 hodinami
Vánoční makové stromečky
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Mandarinky, uhlí ze sklepa, buráky ve slupce a občas i nějaká čokoládová figurka aneb Jak se slavil Mikuláš za socialismu
Vajíčkový salát podle ČSN: Chybět nesmí uvařené brambory ani speciálně upravená majonéza, pak je chuť dokonalá
Cukrovinky na adventních trzích v Praze: Čokolády za 320 Kč, skvělé cukroví na Jiřáku i perníčkový sirup na Míráku
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nepečené mandarinkové řezy
Jana1973 před 11 hodinami
Cizrna po indicku
martdol@seznam.cz před 11 hodinami
Kuře na kari
Hanina65 před 11 hodinami
Kulajdička, jak ji dělala maminka
misak2 před 16 hodinami
Kaldounová polévka
Hanina65 před 16 hodinami
Falešný "segedín" z cukety
MartinMartin před 17 hodinami
Jelení guláš
MartinMartin před 17 hodinami
Guláš z jeleního masa
Simonyta před 17 hodinami
Cibulová polévka
Kajkajak před 17 hodinami
Domácí listový závin se slanou náplní
Wikki před 18 hodinami
Tématické fráze:
svetla roláda,
piškotová roláda top recepty,
nadýchaná piškotová roláda top recept,
piškotová roláda recept,
roláda světlá,
piškotová roláda,
svetla rolada recept,
piskotova rolada s mascarpone,
slehana piskotova roláda,
světlá jemná roláda recept,
jak sundat roládu z pečícího papíru,
jak sundat roladu,
jak sundat pečící papír z rolády,
jak dostat roládu z z papíru,
roladasvetla,
piškotova roláda recepty,
světla roláda se slehackou,
jak dostat roládu z peciciho papíru,
piškotová roláda bez peciciho papiru,
recept roláda
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
olej,
mléko,
mouka polohrubá,
šlehačka,
mascarpone,
ztužovač šlehačky,
cukr moučkový,
maliny,
mandle mleté,
maliny
Komentáře