Šťouchané brambory s uzeným masem a "voňavou" čepicí

Suroviny

750 g brambor
300 g uzené krkovice
200 g taveného sýru Romadur
50 g Nivy
1 malá cibule
80-100 ml mléka
lžička másla
kousek másla do brambor
jarní cibulka
sůl do brambor
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Uzené maso vaříme do měkka, cca 45 minut. Brambory oloupeme, nakrájíme a se solí uvaříme. Uvařené brambory rozšťoucháme s máslem a nakrájenou cibulkou.

  2. Na lžičce másla zpěníme nakrájenou cibuli. Zalijeme mlékem a přisypeme nastrouhanou Nivu, tavený sýr a za stálého mícháním necháme rozpustit.

  3. Komu vadí kousky cibule, omáčku projede ponorným mixérem. Na talíři dáme porci brambor, na to položíme plátek uzeného a přelijeme omáčkou.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: Madeta recepty, upraveno.

Komentáře k receptu Šťouchané brambory s uzeným masem a "voňavou" čepicí

  • jemmy jemmy(neregistrovaný)

Tématické fráze: šťouchané brambory s masem šťouchané brambory s uzeným uzené maso recepty z brambor s uzenym šťouchané brambory šťouchané brambory se zelím a uzeným uzené maso se šťouchanými bramborami recept štouchané brambory kysané zelí s uzeným masem a * šťouchané brambory s jarni cibulkou bramborové knedlíky ze šťouchaných s uzeným masem štouchaný brambory s uzeným stouhane brambory štouchané brambory s parmazánem uzené maso recept šťouchané brambory se zelím a uzeným masem ststouchane brambory z s uzeným masem štoucháné brambory s s uzeným omáčka k masu a šťouchaným bramborám brambory s uzeným masem