Vepřové medailonky se šťouchanými bramborami

Vareniste.cz Kuchařka: Vareniste.cz

2 velké porce Vepřové maso 1 názor

Suroviny

4 steaky z vepřové panenky silné asi 5 cm, o celkové váze 400 – 500 g
4 plátky anglické slaniny
sůl
čerstvě mletý pepř
olivový olej
Bylinkové máslo:
25 g másla
2 lístky bazalky
malá snítka tymiánu
1/2 stroužku česneku
sůl
Šťouchané brambory:
400 – 500 g brambor
oříšek másla
2 jarní cibulky
sůl
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupejte, nakrájejte na kostky a dejte vařit v osolené vodě doměkka.

  2. Troubu předehřejte na 150 ⁰C.
    Maso osolte a opepřete, obalte v olivovém oleji. Každý kousek masa obalte v plátku slaniny a převažte provázkem. Do rozpálené pánve nalijte 1 – 2 lžíce oleje a maso zprudka opečte z všech stran. Bude to trvat asi 5 minut. Poté přendejte na plech anebo spolu s pánví dejte dopéct do trouby na 10 – 15 minut.

  3. Máslo promíchejte s nadrobno nasekanými bylinkami a najemno pokrájeným česnekem.

  4. Brambory sceďte. Jarní cibulku nakrájejte na slabá kolečka. Ve velkém hrnci zpěňte na oříšku másla cibulku. Přisypte brambory a stáhněte z plotny. Šťouchadlem rozšťouchejte. Podle potřeby dosolte. Pro zjemnění můžete přidat smetanu.

  5. Na talíř naservírujte přílohu a maso. Pomocí lžiček vytvořte drobné nočky z másla a posaďte je na maso.

Poznámka

Tento a další mé recepty najdete na: http://www.vareniste.cz/medailonky-z-veprove-panen...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 485 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové medailonky se šťouchanými bramborami

  • Frank Frank(neregistrovaný)

    Miluji veprovy, ale medajlonky ve slanine mam radeji z prave hovezi svickove. Nakrajim maso asi na ctyri cm silne kolecka, omotam delsim platkem slaniny a zajistim paratkama. Rozpalim panev, potom naliju olej a stahnu plamen asi na polovinu. Medajlonky potru z jedne strany obycejnou zlutou horcici a tou potrenou stranou je vlozim do rozpaleneho oleje. Z vrchu je mirne osolim a opeprim. Asi po 5ti minutach otocim a znovu smazim 5 minut. Podle toho jestli je chci rare, medium, nebo well done.Priloha? Jakou kdo chce.

    Odpovědět

Tématické fráze: vepřová panenka se štouchanými brambory vepřová panenka se šťouchanými bramborami vepřové medailonky vpřové panenky se štouchanými bramborami vepřová panenka se šťouchaným bramborem vepřová panenka a šťouchané brambory vepřová panenka v anglické slanině veprova panenka s bramborem panenka se štouchanými brambory vepřové medailonky s bramborem panenka se štouchanými bramborami panenka se stouchanima brambory šťouchané brambory s vepřovým masem maso se stouchanými bramborami veprova panenka stouchane veprove maso se stouchanymi bramborami medailonky se šťouchanými brambory recept se šťouchanými brambory vareniste recepty veprova panenka vepřová panenka recepty-medailonky

Zapomněl/a jsem heslo