Suroviny
Porce: cca 8 porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 616 kJ / 386 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,99 g |
Tuky | 0,51 g |
Vláknina | 8,34 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 16 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 43,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve omyjeme a očistíme kořenovou zeleninu. Pokrájíme ji spolu s cibulí na kolečka.
Krok 2: Jazyk omyjeme pod tekoucí vodou a vložíme do tlakového hrnce (pokud máte, když ne, stačí normální hrnec, ale doba přípravy se o hodinu prodlouží). Jazyk v hrnci zalijeme vařící voudou a přidáme pokrájenou kořenovou zeleninu, cibuli, pepř, sůl, ocet, nové koření, celý pepř, tymián a hřebíček. Kuličkové koření vkládám do hrnce v uzavřené nádobce na koření. Vaříme 50-60 minut v tlakovém, v obyčejném hrnci 2 hodiny.
Krok 3: Poté jazyk vyjmeme a sloupneme (stáhneme), pokrájíme na plátky. Také vyjmeme nádobku s kořením.
Krok 4: Do omáčky vlijeme 3 dl červeného vína, vložíme povidla, strouhaný perník a dohustíme jíškou. Tyčovým mixérem omáčku mixujeme do hladka. Ještě asi 20 minut provaříme. Dochutíme solí, pepřem a můžeme popřípadě přidat i cukr. Plátky masa přidáme před koncem, aby se prohřály.
Servírujeme s houskovým knedlíkem.
Servírujeme s houskovým knedlíkem.
Zveřejněno 6. 1. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí jazyk na černo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GJz7
Moje poznámka
Hovězí jazyk na černo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GJz7
Nejnovější recepty
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno před 19 hodinami
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno před 19 hodinami
Meruňkový páj s tvarohem
Přidáno 19. 6. 2025 10:01
Caesar salát naší rodiny
Přidáno 19. 6. 2025 09:27
Slávky na asijský způsob
Přidáno 19. 6. 2025 09:00
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno 18. 6. 2025 11:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klobásy se zelím
pavelcicha před 42 minutami
Salát s cottage
SenBri před 1 hodinou
Roládky na špejli
anicka1 před 1 hodinou
Rychlá buchta s povidly
Hubenoura před 3 hodinami
Brokolicovo-celerová polévka
TondaJ před 3 hodinami
Plněné papriky s rajskou omáčkou
Kdyzjehlad před 7 hodinami
Ovesné placičky s brokolicí
Brumaire před 14 hodinami
Sirup z kopřiv
Sarka3 před 15 hodinami
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Gourmandise před 16 hodinami
Domácí krtkův dort
Ivinaa před 16 hodinami
Tématické fráze:
hovězí jazyk,
hovězí jazyk recept,
hovězí jazyk recepty,
recepty hovezi jazyk,
recept hovězí jazyk,
recept na hovězí jazyk,
uzený hovězí jazyk na černo,
hovězí na černo,
uzený hovězí jazyk recepty,
omacka na černo,
uzený hovězí jazyk se švestkovou omáčkou,
recepty na hovězí jazyk,
recept na hovězí jazyk neuzený,
recepty-hovĕzí jazyk,
co varit z hoveziho jazyka.,
hověz jazyk,
varenyhovezi jazyk,
hovezi jazyk s omackou,
připrava hovězího jazyka,
hovězíjazykrecept
Suroviny:
zelenina kořenová,
cibule,
ocet,
sůl,
pepř,
koření nové koření,
pepř celý,
tymián,
koření hřebíček,
víno červené,
povidla švestková,
perník na strouhání,
mouka hladká
Komentáře (7)