Plněné žampiony"řapíkáčky"

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

2-3 porce Houby 11 názorů

Suroviny

10 středně velkých žampionů
120 g 30% sýra Eidam
1 řapík z řapíkatého celeru
centimetrový plátek másla
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony sloupneme a ostřejší lžičkou vydlabeme dužin (dužinu a nožky můžeme použít pod maso nebo do polévky).

  2. Sýr nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle a důkladně promícháme s řapíkem celeru, nakrájeným na velmi jemno. Připravenou směsí naplníme žampionové kloboučky, které poklademe vedle sebe do máslem vymazané zapékací mísy.

  3. V předehřáté troubě pečeme na 3/4 výkon(mám plynovou) přikryté 20 minut. Podáváme s přílohou, kterou máme rádi. Na talíři vše zlehka pokropíme vypečenou máslovou šťávou.

Poznámka

Podávala jsem na hnízdečku, které jsem si připravila ušťoucháním uvařených brambor, krup a osmažené cibulky.

Byl to dnes takový bleskový nápad :-)Z mála surovin jsme měli chutný a celkem finančně nenáročný oběd.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Plněné žampiony"řapíkáčky"

Tématické fráze: plněné žampiony polevka z řapíkateho celeru salat z řapíkateho celeru recepty z řapíkateho celeru plnene žampionů plněné žampiony recepty plněné žampionové kloboučky plněné žampiony masovou směsí kuřecí plátak na žampionech recept plněné žampiony recept na dobrý oběd ze žampionů polévka z řapíkateho celeru a žampionů

Zapomněl/a jsem heslo