Plněné žampiony"řapíkáčky"

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

2-3 porce Houby 11 názorů

Suroviny

10 středně velkých žampionů
120 g 30% sýra Eidam
1 řapík z řapíkatého celeru
centimetrový plátek másla
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony sloupneme a ostřejší lžičkou vydlabeme dužin (dužinu a nožky můžeme použít pod maso nebo do polévky).

  2. Sýr nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle a důkladně promícháme s řapíkem celeru, nakrájeným na velmi jemno. Připravenou směsí naplníme žampionové kloboučky, které poklademe vedle sebe do máslem vymazané zapékací mísy.

  3. V předehřáté troubě pečeme na 3/4 výkon(mám plynovou) přikryté 20 minut. Podáváme s přílohou, kterou máme rádi. Na talíři vše zlehka pokropíme vypečenou máslovou šťávou.

Poznámka

Podávala jsem na hnízdečku, které jsem si připravila ušťoucháním uvařených brambor, krup a osmažené cibulky.

Byl to dnes takový bleskový nápad :-)Z mála surovin jsme měli chutný a celkem finančně nenáročný oběd.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Plněné žampiony"řapíkáčky"

Tématické fráze: plněné žampiony polevka z řapíkateho celeru plnene se žampiony salat z řapíkateho celeru plněné žampiony recept žampiony plnene recepty z řapíkateho celeru plnené s žampiony žampiony plněné celerem plněný žampion plnené plněné žampiony plnene žampionů plněné žampiony recepty plněné žampionové kloboučky plněné žampiony masovou směsí kuřecí plátak na žampionech recept plněné žampiony recept na dobrý oběd ze žampionů polévka z řapíkateho celeru a žampionů

Zapomněl/a jsem heslo