

Minihousky se slaninou
Suroviny 28 ks
- 15 dkg anglické slaniny
- 1 balení plátkového sýra (eidam, gouda aj.)
- pizza koření
- Těsto:
- 1 kostka kvasnic
- 1/2 lžíce cukru
- 1/2 lžíce soli
- 0,5 l mléka
- 300 ml oleje
- 1 kg polohrubé mouky
Postup přípravy receptu
Kostku droždí rozmačkáme na jemnou kaši s cukrem a solí, poté přidáme mouku, mléko a olej. To celé pečlivě promícháme šlehačem na těsto a když se nám zdá, že už to je vcelku hotovo, vyndáme z misky a zpracujeme ručně. Necháme 10 minut odležet.
Z hotového těsta vždy odkrojíme malý kousek, uděláme z něj malý bochánek a položíme na plech s pečícím papírem. Až máme plný plech, začneme na jednotlivé bulky dávat slaninu (dle chuti) a na to sýr. Na povrch sýru dáme špetku pizza koření.
Předehřejeme troubu na 200 stupňů a do vyhřáté trouby vložíme plech. Pečeme 20 minut bez otvírání. Po 20 minutách obrátíme plech a hlídáme 2 minuty. Až jsou housky krásně nažloutlé z vrchu i ze spodu, vypneme troubu a necháme vychladnout.
Poznámka od kuchařky
Housky se můžou použít jako chutná svačinka do školy pro děti či jako svačina do práce nebo doma. :-) A neděláme kvásek ;)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Minihousky se slaninou
-
magdalenka: To mě těší, že se Vám líbí. A i po 10 minutách budou nadýchané
-
zdenka.s: pôvodne tam bola 1/2 kocky droždia v surovinách...preto som sa pýtala.
-
V ingrediencích je 1 kostka droždí, a v receptu polovina .A určitě by bylo lepší napsat hnětačem na těsto než šlehačem. Jinak věřim ,že je to dobrota.
-
kucharRezi: Zaujal ma recept - prosím, na 1 kg múky stačí polovica kocky droždia a na kysnutie stačí 10 minút odležania? Sú kypré?
-
kucharRezi: Díky za upřesnění a opravy v receptu
Věřte mi, že vůbec nemám zájem VAŠE výtvory kazit
-
hosta: ano, můj postup a velmi dobrý, tak mi nekažte MÉ výtvory, Děkuji
-
kucharRezi: z receptu vyplývá, že žádný kvásek, kynout se nedává a těsto se mixuje
Dost zajímavý postup
-
hosta: Odpovědi na Vaše dotazy naleznete v receptu
-
Žádný kvásek? Žádné kynutí? Určitě mixerem a ne hnětačem?