Božský bananabred

barborakitchen Kuchařka: barborakitchen

Dietní recepty , Veganské 9 názorů

Suroviny

6 zralých banánů (1 na ozdobu)
1 a 1/2 hrnku celozrnné mouky (používám nejraději špaldovou)
1/2 hrnku sladidla (cukr, sirup, med...)
1/2 hrnku oleje (nejlépe kokosový)
2 lžičky prášku do pečiva
sůl
skořice
vanilkový extrakt
chia a lněná semínka
podle chuti hrozinky, oříšky, čokoláda...
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 180 stupňů.

  2. Do mixéru dejte banány, sladidlo, olej a kypřící prášek. Vše dobře umixujte.

  3. Poté směs dochuťte skořicí a vanilkovým extraktem, s tím opatrně, stačí menší čajová lžička a trochu osolte. Ráda přidávám také semínka, doma jsem zrovna měla lněná a chia, takže obou tak od oka.

  4. Tekutou směs smíchejte s moukou a dobře promíchejte.

  5. Podle chuti můžete přidat další ingredience.

  6. Vše nalijte do olejem vymazané formy, kterou je dobré vysypat kokosem/moukou (nebo použijte pečící papír). Nahoru ještě na ozdobu dávám jeden banán rozřezaný na půl.

  7. Poté pečte 45 minut, průběžně můžete zkoušet test špejlí, dokud špejli z těsta nevytáhnete čistou.

Poznámka

Další mé recepty najdete na https://barborakitchen.wordpress.com/category/rece... .

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 44 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Božský bananabred

  • Eja57 Eja57

    hosta: ano, prdopeč ( tedy soda + vinný kámen + škrob) na rozdíl od čisté sody ( ta funguje jen při přidání nějaké "kyseliny" do těsta, stačí jogurt, lépe citronová šťáva nebo ocet) začne díky kombinaci kyselá+ zásaditá složka a stabilizační funkci škrobu fungovat až v teple....ale je velmi háklivý na stejnou tedy pokojovou teplotu všech složek jakékoli buchtičky...a jakmile ho budu prohánět s tekutou složkou mixérem, tak tu teplotu zvýším....
    Já prdopeč moc nepoužívám, jen muffiny nebo mrkvový koláč, jinak dávám přednost hodně našlehaným vejcím nebo rozdělení vajec a vyšlehání sněhu. Ale jednou jsem "ulítla" a dala prdopeč šlehat s tekutou složkou...u vyzkoušeného receptu...:no:

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Eja57: Třeba se mýlíš ;-) V případě, že těsto nemá kyselé pH, začne pracovat až v teple, to, že je soda předtím třeba rozpuštěna ve vodě, na účincích nic nezmění. Aspoň tak to tvrdí odborníci :-) Stále ale platí, že kypřicí prášek se přidává co nejblíže konci postupu.

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Autorka receptu zřejmě pokořila veškeré pochody, které při pečení způsobuje kypřící prášek... pokud jí prdopeč důkladně promixovaný s tekutými surovinami ještě kypří tak :yes:
    Standardně prdopeč prosátý s moukou a jen velmi nedbale promíchat s tekutou částí a hned do vyhřáté trouby...ale třeba se mýlím....:-D

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Alzbetina Prk.: nemyslela jsem to nijak zle,můj komentář není nepřátelský,když by bylo napsáno v receptu třeba půl kávové lžičky ,tak je to jasné všem.;-)
    KL - kávová lžička,PL - polévková lžíce;-)
    Ivano B. tak jako Vy jsem to myslela i já;-):yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Ivana B.: Tak to se budete muset obrátit na autorku receptu :-p

    Odpovědět

  • Ivana B. Ivana B.

    Alzbetina Prk.: Dobrý den, Váš recept je sice zajímavý, ale opravdu by potřeboval trochu upřesnit. Chápu položený dotaz, ale nechápu Vaši reakci. Pokud někdo Váš recept kvůli míře "od oka" zkazí a u ořechů se to může stát, tak je velká pravděpodobnost, že budete mít daleko horší reakce, než od paní Simony. Děkuji předem za upřesnění. ;-)

    Odpovědět

  • Alzbetina Prk. Alzbetina Prk.

    Simona Skolakova: A ještě malé doplnění: pokud někdo nerozpozná vhodné množství od oka, asi by ani nepoznal co to znamená KL nebo PL, nemyslíte? :-K

    Odpovědět

  • Alzbetina Prk. Alzbetina Prk.

    Simona Skolakova: to už je snad přehnané, nebo myslíte, že je někdo tak strašně natvrdlý, aby nepoznal kolik semínek na dochucení už je moc? Pokud jo, tak si asi radši vybere recept přesný na gramy, no. Někdy jsou ty doplňující komentáře trochu moc příkré a nepřátelské a to úplně zbytečně. Tenhle recept má od mnoha jiných hlavu a patu a je neotřelý a něčím jiný. Mě osobně je to milejší než stopadesátý recept na hrnkovou buchtu nebo tak nějak podobně :-*

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Líbí se mi rada "tak asi tak od oka"a to je jaká míra???????Já chápu pokud už to máš vychytané,tak víš,ale co když to dělá někdo poprvé tak co si mám pod tím představit?????Špetka,KL,nebo PL nebo hrst a stále to může být pro mne od oka!!!!Já bych to trošku více upřesnila;-)

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo