Božská bábovka

Irule Kuchařka: Irule

Doba přípravy: 60 minut Moučníky , Bábovky 3 názory

Suroviny

100 g rozinek + cca 100ml rumu
225 g másla
200 g třtinového cukru (nebo cukr krupice)
4 vejce
4 polévkové lžíce mléka
300 g mouky (hladká+polohrubá)
1 kávová lžička jedlé sody
1 kávová lžička prášku do pečiva
2 kávové lžičky skořice
špetka soli
150 g vlašských ořechů
2 jablka (oloupaná a nakrájená na kostičky)
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rozinky zalijeme v kastrůlku rumem a zahřejeme těsně pod bod varu.

  2. Necháme vychladnout.

  3. Máslo s cukrem vyšleháme, přidáme vejce jedno po druhém, mléko, mouku smíchanou s práškem, sodou, skořicí a solí.

  4. Vmícháme rozinky (kdo chce i rum), jemně umleté ořechy a nakonec jablka. Kdyby bylo těsto moc tuhé, přidáme ještě trochu mléka.

  5. Dáme do formy a pečeme cca 45 min při 170°C. Zkoušíme špejlí.

Poznámka

PL = polévková lžíce

KL = kávová lžička

Bábovku můžeme polít polevou: 100 g třtinového cukru, 2 PL másla a 100 ml smetany ke šlehání vaříme, až vznikne hebká karamelová poleva. Vmícháme 50 g nahrubo nasekaných vlašských ořechů a bábovku přelijeme.

Zdroj: Apetit (mírně upraveno)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Božská bábovka

  • Irule Irule(autorka receptu)

    Anna Cipolletti: děkuji za pochvalu :-8 a jsem moc ráda, že chutnala :-p:-K

    Odpovědět

  • Anna Cipolletti Anna Cipolletti(neregistrovaný)

    Skutocne Bozska babovka !!! Som velmi rada, ze dostavam vase recepty, Thank you.

    Odpovědět

  • Jituna Jituna

    Výborná :yes::-K

    Odpovědět

Tématické fráze: šlehačková bábovka apetit hebká bábovka božská moc maslova bábovka recept apetit nejlepsi bábovka slehackova orechova babovka aprtit apetit třená bábovka bozska orechova babovka třená bábovka apetit třená bábovka se šlehačkou a sodou recept bozska babovka apetit anything

Zapomněl/a jsem heslo