Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 542 kJ / 2 520 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 32,82 g |
Tuky | 173,22 g |
Vláknina | 33,16 g |
Cholesterol | 140 mg |
Sodík | 7,21 g |
Sůl | 18,00 g |
Sacharidy | 192,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kroupy propláchneme a zhruba na dvě hodiny namočíme do studené vody. Pak je uvaříme doměkka ve slané vodě a scedíme. Nebo je krátce uvaříme bez namáčení v tlakovém hrnci.
Krok 2: Na oleji nebo sádle osmažíme lehce dozlatova pokrájenou cibuli, ke které přidáme osmažit i pokrájenou slaninu (anglickou, gazdovskou, moravskou...) nebo uzené maso (krkovici, plec, maso z uzených žeber...). Po osmažení masa přidáme krátce osmažit i nasekaný česnek s paprikou a následně přisypeme okapané zelí.
Krok 3: Osolíme, opepříme a dle vlastní chuti přidáme trochu cukru. Na mírném plameni pod poklicí podusíme zelí cca 5 minut. Podlévat nemusíme, cukr uvolní ze zelí dostatek šťávy potřebné k jeho podušení.
Krok 4: Do zelné směsi vmícháme scezené kroupy, vše společně prohřejeme, případně ještě dochutíme a můžeme podávat.
Krok 5: Pokud zelné kroupy zbudou, chutnají dobře i vychladlé, za pokojové teploty.
Zveřejněno 7. 4. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kroupy (nejen) se zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q052
Moje poznámka
Kroupy (nejen) se zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q052
Nejnovější recepty
Toast à la turecká vejce cilbir
Přidáno před 19 hodinami
Brambory v pažitkové omáčce se sýrem
Přidáno 30. 5. 2025 15:37
Velká holubka
Přidáno 30. 5. 2025 15:25
Zapečená cuketa v alobalu
Přidáno 30. 5. 2025 15:16
Pljeskavice s lečem
Přidáno 30. 5. 2025 15:10
Italské tousty s křepelčími vajíčky
Přidáno 30. 5. 2025 15:04
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka frankfurtská s párkem a bramborem
smidrs před 6 minutami
Smetanovo-ořechová bábovka s jablky
Ennia před 8 minutami
Falešný španělský ptáček
Skrabi před 14 minutami
Masopustní koblihy od babičky
Skrabi před 15 minutami
Ondráš pečený v troubě
Skrabi před 16 minutami
Jemné a nadýchané lívance
Skrabi před 16 minutami
Pražské koláče podle Mirky
Skrabi před 18 minutami
Jahodový koláč s pudingem a šlehačkou
Andaluzie před 1 hodinou
Nejlepší litý perník
Tynaja před 1 hodinou
Hrnková bábovka
Flyer01 před 11 hodinami
Tématické fráze:
kroupy se zelím,
kroupy recepty,
kroupy,
recepty z krup,
kroupy recept,
kroupy velke,
příprava krup,
recept kroupy,
zelí a kroupy,
recept kroupy se zelím,
recept na velké kroupy,
recepty na kroupy,
kroupy a zeli,
zadělávané kroupy,
recepty kroupami,
kroupy se zelím recept,
kysané zelí s kroupama,
karbanátky se zelím a kroupami,
kroupy v receptech,
kroupa zelí recept
Suroviny:
kroupy,
zelí kysané,
cibule,
olej,
slanina,
česnek,
paprika sušená sladká,
cukr krupice,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (5)