Pikantní rybí karbanátky se salátem z červeného zelí od Zdeňka Pohlreicha

Strowberry Kuchařka: Strowberry

Doba přípravy: 60 min. 4 porce Ryby 10 názorů

Suroviny

RYBÍ KARBANÁTKY
rybí filé 600 g já používám pangásia
mléko 100 ml
bobkový list 3 ks
jarní cibulka 1 větší
chilli paprička
strouhanka
hladká mouka (podle potřeby)
vejce 2 ks
šťáva z 1 citronu
olej na smažení
sůl
pepř
SALÁT:
červené zelí 1 malá hlávka
mrkev 2 ks
zakysaná smetana 2 lžíce
majonéza 2 lžíce
vinný ocet 2 lžíce
cukr
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. KARBANÁTKY: Nejprve si nalijeme mléko do pekáčku. Vložíme k němu rybu a bobkový list. Pekáč vložíme do trouby na 15 min. na 190 stupňů.

  2. Mezitím si nakrájíme na drobno cibulku a chilli papričku. Dáme do mísy a přidáme uvařenou rybu (bez mléka a bobkového listu). Rybu rozmačkáme vidličkou. Zakapeme citronovou šťávou. Přidáme vejce, strouhanku a mouku podle potřeby. Dochutíme solí a pepřem.

  3. Směs dobře promícháme a tvarujeme karbanátky, které osmahneme na pánvi.

  4. SALÁT: Zelí nakrájíme na tenké proužky. Osolíme, přidáme cukr a ocet. Zelí dobře promačkáme, aby zkřehlo. Přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, smetanu a majonézu.

Poznámka

Pokud rybu nechcete předem vařit, použijte aljašskou tresku.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pikantní rybí karbanátky se salátem z červeného zelí od Zdeňka Pohlreicha

  • hana hana(neregistrovaná)

    no pan pohlreich je opravdu kuchař k pohledání,když vaří s těchto sraček. hlavně,že ostatní kritizuje

    Odpovědět

  • hana hana(neregistrovaná)

    pangasius je opravdu naprostý humus:no:se všemi komentáři souhlasím.Raději koupim dražší,ale kvalitmí rybu. Ale co mě dost štve,ze si pan Pohlreich dělá nechutnou reklamu v novinách co se týče nemoci své manželky. Tímto u mne klesl na úroven RYCHTÁŘE-je to dost morbidní reklama:-//

    Odpovědět

  • ach jo ach jo(neregistrovaný)

    Pangasius, jedna z nejodpadovejsich ryb. Zivi se odpadem a filtruje tezke kovy takze je pak mate hezky v "masicku".Kto to poda detem mel by jit za mrize. A vlastne kdokoli to prodava a nabizi si zaslouzi jedine vyprask:-((

    Odpovědět

  • MartaU MartaU(neregistrovaný)

    Souhlasím s Petrulinkou.Pangasius je poravdu humus.To raději udělat rybí karbanátky z filé.Ve skutečnosti se to nesmí ani podávat menším dětem.Takže pozor na tenhle humus,který je cítit bahnem i po zakápnutí citronem

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    Petrulinka: Bylo by fajn, přestat číst HOAXy, které se nachází na netu, to co zde píšeš, je nesmysl. Rybu jsem měla vcelku - http://www.toprecepty.cz/recept/8320-peceny-pangas..., byla velmi chutná.

    Odpovědět

  • Petrulinka Petrulinka(neregistrovaná)

    Používat Pangasia je trestuhodné. Toto je neskutečně hnusná ryba, chovaná ve špinavých vodách, krmená odpadem a hormony těhotných žen. Je tak znetvořená, že by se nikdy nedala prodávat vcelku, proto se dostane pouze v plátcích. ;-(

    Odpovědět

  • catherina catherina

    Vyzkousela jsem salatek a je moc dobrej! Zdenek nezklamal ;-))

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

  • chocolate chocolate

    Moc hezký recept, ryby mám ráda v jakékoliv podobě:-p.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Ojojóój!!! Dala bych si!!:-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: zdeněk poleraich recepty rybi polevka od polreicha pórková polévka krémová zdeněk pohlreich zděnek poleraich rybí polévka pohlreich rybí polévka podle pohlreicha čočka na kyselo podle pohlreicha zdeněk pohlreich rybí polévka poleraich recepty poleraich karbanátky podle pohlreicha zdeněk poleraich recepty hovězí zeli podle pohlreicha rybí polévka z kapra podle polreicha karbanátek pohlreich pórková polévka zdeněk pohlreich rybí karbanátky fazolová polévka zdeněk pohlreich rybí polévka dle polreicha zdeněk polhreich recepty

Zapomněl/a jsem heslo