

Pikantní rybí karbanátky se salátem z červeného zelí od Zdeňka Pohlreicha
Suroviny 4 porce
- RYBÍ KARBANÁTKY
- rybí filé 600 g já používám pangásia
- mléko 100 ml
- bobkový list 3 ks
- jarní cibulka 1 větší
- chilli paprička
- strouhanka
- hladká mouka (podle potřeby)
- vejce 2 ks
- šťáva z 1 citronu
- olej na smažení
- sůl
- pepř
- SALÁT:
- červené zelí 1 malá hlávka
- mrkev 2 ks
- zakysaná smetana 2 lžíce
- majonéza 2 lžíce
- vinný ocet 2 lžíce
- cukr
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
KARBANÁTKY: Nejprve si nalijeme mléko do pekáčku. Vložíme k němu rybu a bobkový list. Pekáč vložíme do trouby na 15 min. na 190 stupňů.
Mezitím si nakrájíme na drobno cibulku a chilli papričku. Dáme do mísy a přidáme uvařenou rybu (bez mléka a bobkového listu). Rybu rozmačkáme vidličkou. Zakapeme citronovou šťávou. Přidáme vejce, strouhanku a mouku podle potřeby. Dochutíme solí a pepřem.
Směs dobře promícháme a tvarujeme karbanátky, které osmahneme na pánvi.
SALÁT: Zelí nakrájíme na tenké proužky. Osolíme, přidáme cukr a ocet. Zelí dobře promačkáme, aby zkřehlo. Přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, smetanu a majonézu.
Poznámka od kuchařky
Pokud rybu nechcete předem vařit, použijte aljašskou tresku.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pikantní rybí karbanátky se salátem z červeného zelí od Zdeňka Pohlreicha
-
no pan pohlreich je opravdu kuchař k pohledání,když vaří s těchto sraček. hlavně,že ostatní kritizuje
-
pangasius je opravdu naprostý humus
se všemi komentáři souhlasím.Raději koupim dražší,ale kvalitmí rybu. Ale co mě dost štve,ze si pan Pohlreich dělá nechutnou reklamu v novinách co se týče nemoci své manželky. Tímto u mne klesl na úroven RYCHTÁŘE-je to dost morbidní reklama
-
Pangasius, jedna z nejodpadovejsich ryb. Zivi se odpadem a filtruje tezke kovy takze je pak mate hezky v "masicku".Kto to poda detem mel by jit za mrize. A vlastne kdokoli to prodava a nabizi si zaslouzi jedine vyprask
-
Souhlasím s Petrulinkou.Pangasius je poravdu humus.To raději udělat rybí karbanátky z filé.Ve skutečnosti se to nesmí ani podávat menším dětem.Takže pozor na tenhle humus,který je cítit bahnem i po zakápnutí citronem
-
Petrulinka: Bylo by fajn, přestat číst HOAXy, které se nachází na netu, to co zde píšeš, je nesmysl. Rybu jsem měla vcelku - http://www.toprecepty.cz/recept/8320-peceny-pangas..., byla velmi chutná.
-
Používat Pangasia je trestuhodné. Toto je neskutečně hnusná ryba, chovaná ve špinavých vodách, krmená odpadem a hormony těhotných žen. Je tak znetvořená, že by se nikdy nedala prodávat vcelku, proto se dostane pouze v plátcích.
-
Vyzkousela jsem salatek a je moc dobrej! Zdenek nezklamal
)
-
-
Moc hezký recept, ryby mám ráda v jakékoliv podobě
.
-
Ojojóój!!! Dala bych si!!