

Žampiony na cibuli a slanině v papiňáku
Suroviny 3 porce
- 500 g malých žampionů
- 3 větší cibule
- 2 cm široký plátek másla
- 5 g špeku
- ¼ lžičky drceného kmínu
- mletý pepř
- sůl
- 150 ml zeleninového vývaru
Postup přípravy receptu
Žampiony očistíme, cibuli nakrájíme nadrobno a kousek špeku nakrájíme na drobné kostičky.
Do hrnce dáme rozehřát máslo, přidáme slaninu a 2 minuty restujeme. Poté přidáme cibuli, kterou orestujeme do sklovita.
Přidáme žampiony, vývar, kmín, pepř a sůl, promícháme a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí.Od doby varu vaříme na slabém plameni 6 minut. Hrnec vypneme, necháme 2 minuty stát a poklici odstraníme. Vše opět promícháme a podle potřeby dochutíme.
Na přílohu se hodí bramborová kaše, nebo opečený toust.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Žampiony na cibuli a slanině v papiňáku
-
Prpcek: Jsem ráda,že recept posloužil,děkuji
-
Drahuško moc Ti děkuji za recept. Použil jsem „nepapiňák“, uvařeno, snědeno a velmi kladně hodnoceno.
-
na sr..ku
-
casino: Tak betálné apríl to opravdu nebyl,to jsem provozovala na základní škole a už dávno jsem z toho vyrostla
V papiňáku dělávám různou zeleninu i hřiby https://www.toprecepty.cz/recept/39573-brambory-se...a zatím nám to vždy chutnalo.
Pokud jste tento recept opravdu vyzkoušel,byť v obyčejném hrnci,tak po 5 minutách nevím,zda-li byly žampiony OK,ale cibule byla určitě tvrdá.
Po půlhodině byly žampiony určitě OK,ale cibule musela být s prominutím na sr..ku -
Lenunka:
No, kdybych věnoval zlomek času, který ztrácím s "převratnými" rcp, něčemu smysluplnějšímu, tak jsem dááávno za vodou, že
Vařil jsem žampionovou polífffku (fígl je v nahrubo strouhaných houbách restovaných takřka do zkaramelizování - podobný rcp zde nenalezen
Usyslil jsem pár hlaviček a vařil podle tohoto rcp (pod pokličkou, samozřejmě v nepapiňáku
Po pěti minutách byly žampiony OK
Po deseti minutách byly žampiony OK, furt stejné
Po patnácti minutách byly žampiony OK, furt stejné
Po dvaceti minutách byly žampiony OK, furt stejné
Po půlhodině byly žampiony OK, furt stejné
Žampiony patrně nelze převařitale proč je mučit v tlakovém hrnci, he?
Tož tak
(paní casinová brousila kol se slovy jak z přeskakujícho elpíčka: toto voní, toto voní, toto voní... -
casino: tak já vařím třeba brambory v tlakáči, 5 min, bez vody, recept tu někde je
, proč nezkusit žampiony
-
"Žampiony na cibuli a slanině v papiňáku"
No, dnes je prvního dubna a ŽAMPIONY v TLAKÁČI, tak to je fakt betálné apríl, že -
tejaja: Terezko,ne ne.Slaniny byl opravdu jen malý kousek na"zavonění"
-
Drahuška, nemá byť 50 g slaniny? Nevypadla ti 0?