Žampiony na cibuli a slanině v papiňáku

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: 15 minut 3 porce Houby 9 názorů

Suroviny

500 g malých žampionů
3 větší cibule
2 cm široký plátek másla
5 g špeku
¼ lžičky drceného kmínu
mletý pepř
sůl
150 ml zeleninového vývaru
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony očistíme, cibuli nakrájíme nadrobno a kousek špeku nakrájíme na drobné kostičky.

  2. Do hrnce dáme rozehřát máslo, přidáme slaninu a 2 minuty restujeme. Poté přidáme cibuli, kterou orestujeme do sklovita.
    Přidáme žampiony, vývar, kmín, pepř a sůl, promícháme a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí.

  3. Od doby varu vaříme na slabém plameni 6 minut. Hrnec vypneme, necháme 2 minuty stát a poklici odstraníme. Vše opět promícháme a podle potřeby dochutíme.
    Na přílohu se hodí bramborová kaše, nebo opečený toust.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 217 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Žampiony na cibuli a slanině v papiňáku

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Prpcek: Jsem ráda,že recept posloužil,děkuji:-8:-K

    Odpovědět

  • Prpcek Prpcek

    Drahuško moc Ti děkuji za recept. Použil jsem „nepapiňák“, uvařeno, snědeno a velmi kladně hodnoceno. :-)

    Odpovědět

  • casino casino

    na sr..ku :-?:-((

    Odpovědět

  • casino: Tak betálné apríl to opravdu nebyl,to jsem provozovala na základní škole a už dávno jsem z toho vyrostla;-)V papiňáku dělávám různou zeleninu i hřiby https://www.toprecepty.cz/recept/39573-brambory-se...a zatím nám to vždy chutnalo.
    Pokud jste tento recept opravdu vyzkoušel,byť v obyčejném hrnci,tak po 5 minutách nevím,zda-li byly žampiony OK,ale cibule byla určitě tvrdá.
    Po půlhodině byly žampiony určitě OK,ale cibule musela být s prominutím na sr..ku:-(

    Odpovědět

  • casino casino

    Lenunka:
    No, kdybych věnoval zlomek času, který ztrácím s "převratnými" rcp, něčemu smysluplnějšímu, tak jsem dááávno za vodou, že :-D
    Vařil jsem žampionovou polífffku (fígl je v nahrubo strouhaných houbách restovaných takřka do zkaramelizování - podobný rcp zde nenalezen:-O
    Usyslil jsem pár hlaviček a vařil podle tohoto rcp (pod pokličkou, samozřejmě v nepapiňáku;-)
    Po pěti minutách byly žampiony OK
    Po deseti minutách byly žampiony OK, furt stejné
    Po patnácti minutách byly žampiony OK, furt stejné
    Po dvaceti minutách byly žampiony OK, furt stejné
    Po půlhodině byly žampiony OK, furt stejné
    Žampiony patrně nelze převařit :yes: ale proč je mučit v tlakovém hrnci, he?
    Tož tak :-)
    (paní casinová brousila kol se slovy jak z přeskakujícho elpíčka: toto voní, toto voní, toto voní...:-K

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka

    casino: tak já vařím třeba brambory v tlakáči, 5 min, bez vody, recept tu někde je:-), proč nezkusit žampiony :-K

    Odpovědět

  • casino casino

    "Žampiony na cibuli a slanině v papiňáku"
    No, dnes je prvního dubna a ŽAMPIONY v TLAKÁČI, tak to je fakt betálné apríl, že ;-)

    Odpovědět

  • tejaja: Terezko,ne ne.Slaniny byl opravdu jen malý kousek na"zavonění":-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Drahuška, nemá byť 50 g slaniny? Nevypadla ti 0?;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: žampiony v papiňáku žampiony recepty

Zapomněl/a jsem heslo