Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 708 kJ / 2 320 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 82,98 g |
Tuky | 77,12 g |
Vláknina | 9,26 g |
Cholesterol | 1,14 g |
Sodík | 721 mg |
Sůl | 1,67 g |
Sacharidy | 318,92 g |
Postup přípravy
Po upečení stáhneme roládu z plechu na linku (či jinou pracovní plochu), minutku počkáme, až odejde největší pára a pak ještě horké smotáme i s papírem. Necháme vychladnout. Krok 4: Pak připravíme krém: smícháme tvaroh se zakysanou smetanou, v jiné misce připravíme ztužovač za studena dr.Oetkera dle návodu na sáčku a pak vmícháme metličkou do tvarohu se smetanou.
Rozmotáme již vychladlou roládu, potřeme krémem a zpět zatočíme - teď již bez papíru :D
To je ten okamžik, kdy oceníte, že jste papír potřela tím máslem, kdo zapomene, bude asi trochu bojovat, nevím, já ještě nezapomněla :D Krok 5: Povrch rolády můžete jen pocukrovat (před podáváním) nebo potřít čokoládovou polevou, když si uděláte více krému, můžete potřít povrch rolády (mnou uváděné množství stačí jen dovnitř rolády), pak povrch posypat grankem, mletými ořechy, kokosem..... fantazii se meze nekladou.
V každém případě roládu necháme přes noc v lednici. Krásně ztuhne krém a odleží se.
Roláda je vláčná, vydrží i několik dnů v lednici (pokud ji nesníte na posezení, jak se říká).
Zveřejněno 27. 6. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mrkvová roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0kwL
Moje poznámka
Mrkvová roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0kwL
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 14 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 14 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 15 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 15 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 15 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kedlubnové zelí
Merylas před 25 minutami
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 1 hodinou
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 16 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 17 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 19 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 20 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 20 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 21 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 21 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 21 hodinami
Tématické fráze:
mrkvová roláda,
mrkvová roláda recept,
mrkvová roláda s krémovou náplní,
mrkvova rolada s tvarohem,
roláda z mrkve,
recept na mrkvovou roládu,
mrkvový rolada,
recepty mrkvová roláda recept,
recept mrkvová roláda,
roláda mrkvová,
roláda z mrkvového těsta,
mrkvovarolada,
mrkvovo ořechová roláda,
roláda z z mrkve,
mrkvová rokáda,
mrkvové roláda,
mrková roláda,
vlacna rolada,
top recepty mrkvová roláda,
mrková roláda s tvarohem a smetanou
Suroviny:
vejce,
cukr hnědý,
mrkev,
olej,
sůl,
mouka hladká,
skořice,
prášek do pečiva,
tvaroh,
smetana zakysaná,
cukr moučkový,
ztužovač
Komentáře (1)