Mrkvové koblihy

mika59 Kuchařka: mika59

Moučníky , Drobné pečivo, Kynuté, Smažené 5 názorů

Suroviny

400 g hladké mouky
100 g polohrubé mouky
150 g jemně nastrouhané mrkve
1 vejce
50 ml oleje
1 lžíce majonézy
2 lžíce rumu
1 lžíce mletého cukru
citronová kůra
1/2 lžičky soli
kvásek:
40 g droždí
1 lžička cukru
200 ml vlažného mléka
povidla
vanilinový cukr
skořice
olej na smažení
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zaděláme kvásek z mléka, droždí a cukru. Přesátou mouku zpracujeme z kváskem a zbytkem surovin. Vypracujeme hladké těsto a necháme kynout.

  2. Po vykynutí odebíráme lžíci kousky, které zploštíme a naplníme povidly. Zabalíme a necháme 15 minut kynout. Smažíme ve vyšší vrstvě oleje pozvolna z obou stran.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 81 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Mrkvové koblihy

  • evauff evauff

    ... receptík vypadá pěkně :-) my vyválíme 2 pláty z těsta, skleničkou na 1 naznačíme kolečka, do každého kolečka dáme džem, přiklopíme druhým vyváleným plátem těsta, okolo marmelády přitiskneme prsty a koblihu vykrojíme skleničkou (jde to i kulatým vykrajovátkem, ale sklenička nemá tak ostrý okraj a asi to dobře přimačkne) ... nejdříve pozvolna smažíme zakryté pokličkou a po otočení už odkryté

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autor receptu)

    Veronika.Hrozna: No je pravda, že už jsem za svůj život nasmažila hromadu koblih a proužků moc nebylo. Ale dnes vnuci ani proužek nehledají jako kdysi my a zbaští vše, hlavně že je koblih nadýchaný.:-D Děkuji za komentář tobě i ostatním.:-K:-K

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Moje tchýně byla expert na koblihy a hned by řekla ,jak to že nemají světlý kroužek kolem středu? Ty její jej musely mít jinak se to nepočítalo. Já koblihy opravdu neumím a závidím každému,komu se podaří Dávám bodík.

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Zajímavé! Kdysi jsem přidávala kolečka mrkve do pánve, kde se smažilo - mělo to pomoci, aby se nepřepaloval tuk. Třeba má ta mrkvev v koblížkách kromě chuťového obohacení podobný význam. :yes:

    Odpovědět

  • lubinka lubinka

    ten receptík vypadá luxusně:-p:-K:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: nadýchané koblihy recept na koblihy koblihy moučníky z mrkvového odpalovaného těsta koblihy recept recepty nadýchané pečené koblihy recept na nadýchané koblihy koblihy z mrkvového těsta top recepty top recepty - mrkvove cukrový nadychane masopustni koblihy receptiky koblihy mrkvové těsto na smažení recepty ládi hrušky koblihy na panvy e-recept video recepty vánoční mrkvové cukrové babicovy dobroty 28.11.2015