Rýžové mističky se švestkami - pro nejmenší

Suroviny

rýže + mléko v poměru 1:3
špetka soli
vejce (zvlášť žloutek a bílek)
kousek másla
javorový sirup
švestky nebo blumy
máslo na vymazání formiček

Postup přípravy receptu

  1. Rýži uvaříme v mléce se špetkou soli na kaši. Necháme vychladnout, během chladnutí občas promícháme. Z bílku ušleháme sníh.

  2. V míse vymícháme máslo se žloutkem a přidáme vychladlou rýži. Přidáme sirup, pořádně promícháme a vmícháme sníh ušlehaný z bílku.

  3. Mističku vymažeme máslem a dáme do ní vrstvu rýže, na ni položíme švestku nebo blumu a přikryjeme opět rýží.

  4. Dáme zapéct do trouby vyhřáté na cca 180 stupňů, pečeme cca 30 minut.

Poznámka od kuchařky

Vhodnost dle uvedených surovin.

Záměrně neuvádím množství surovin, záleží na množství připravovaného jídla. Odhadem 1 vejce na 150 g rýže.

Je to taková obměna rýžového nákypu, upravená pro děti.

Na mističku mi vyšla polovina blumy, nakrájela jsem ji na plátky a pokryla ji rýží.

Komentáře k receptu Rýžové mističky se švestkami - pro nejmenší

K receptu nejsou žádné komentáře.