Beatiny ořechové řezy

Jaromira18 Kuchařka: Jaromira18

Doba přípravy: 50 minut - druhý den dohotovit 14 porcí Moučníky , Řezy 0 názorů

Suroviny

28 dkg Hery
28 dkg moučkového cukru
18 dkg namletých vlašských ořechů
18 dkg polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
2 lžíce rumu
6 bílků
Krém:
6 žloutků
30 dkg moučkového cukru
Poleva:
10 dkg čokolády na vaření
5 dkg tuku
2 lžíce 31% šlehačky
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Troubu zapneme na 180°C. Formu o velikosti přibližně 32 x 22 cm vymažeme tukem a vysypeme polohrubou moukou. Vezmeme dvě mísy, do jedné dáme bílky a ušleháme tuhý sníh. Do druhé dáme povolenou Heru, rum, moučkový cukr a ušleháme do pěny. Přidáme 1/2 sněhu z bílků a rozšleháme. Dále přimícháme polohrubou mouku, do které jsme přidali prášek do pečiva a zamícháme. Nakonec přidáme zbylou půlku sněhu. Rovnoměrně rozetřeme do formy a pečeme 30-35 minut.

  2. Krém připravíme tak, že ušleháme moučkový cukr se žloutky do nadýchané pěny a ihned ho nalijeme na horké těsto, které vyndáme z trouby a rovnoměrně rozetřeme. Necháme do druhého dne zaschnout.

  3. Druhý den dáme do misky na kousky nakrájený tuk, kousky čokolády a na 200 W na 3 minuty zahřejeme v mikrovlnné troubě. Musíme nejméně dvakrát zamíchat. Vymícháme do řidší kašičky, přidáme 2 lžíce šlehačky, opět rozmícháme dohladka a nalijeme na řezy. Poleva musí být řidší, aby se hezky roztekla. Můžeme posypat sekanými ořechy nebo po nakrájení jednotlivých kousků nastříkat šlehačku, podobně jako zdobíme rakvičky.

Poznámka

Recept mám 50 roků, je to rodinný řez, který pečeme každé svátky nebo na oslavy.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 193 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Beatiny ořechové řezy

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: kakaove rezy s cokoladou a sekanymi orechy řezy se sekanými ořechy nadýchané ořechové řezy ořechové řezy šlehačkové řezy z kousku rakviček moučník z vlažských ořechů

Zapomněl/a jsem heslo