Dědova dobrůtka

Jaromira18 Kuchařka: Jaromira18

Doba přípravy: 40 minut 4 porce Ostatní 28 názorů

Suroviny

Těsto:
200 g polohrubé mouky
3 vejce
1/4 l vody
1/8 l mléka
Náplň:
3 lžíce oleje
1 cibule
250 g žampionů
250 g šunky
pepř
kmín
sůl
1/2 houbového bujonu
zelená petržel
1 lžička worcesteru
1/2 šálku vody
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme mouku, sůl, vejce, mléko, vodu a vše rozšleháme. Těsto necháme odpočinout.

  2. Cibuli jemně nakrájíme, podusíme 5 minut na oleji a přidáme omyté, na plátky nakrájené žampiony. Šunku nakrájíme na kostičky a přidáme k podušeným žampionům. Podlijeme půl šálkem vody, přidáme kmín, sůl, pepř, houbový bujon, worcester a vaříme zprudka, až se voda vypaří. Naposledy vmícháme nasekanou petržel.

  3. Z těsta upečeme 4 omelety a ještě horké naplníme teplou náplní.
    Kdo nedělá jídlo pro děti, tak může podlít bílým vínem a přidat lžičku rajského protlaku.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Dědova dobrůtka

  • Jaromira18 Jaromira18(autorka receptu)

    rihana: Dědovi (manželovi ) to chutnalo, moc děkuju ,potěší to.

    Odpovědět

  • rihana rihana

    Na foto to vypadá moc pěkně, dala bych si, asi vyzkouším. :yes:

    Odpovědět

  • Jaromira18 Jaromira18(autorka receptu)

    Já také zastávám, že každý má právo na názor a krytiku musíme všichni snést, plně s váma souhlasím.

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    tejaja: kritici taky - věčná polemika, sem ale nepatří:-);-)
    https://www.energiezivota.com/co-za-cim-je/vyrobce...

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

  • hosta hosta(moderátorka)

    Jaromira18: Názvy receptů, zvláště u notoricky známých jídel, tady čas od času rozpoutávají menší či větší diskuzi, není to nic osobního a počítat s tím, že někdo má připomínky, musí každý, kdo sem něco vloží a jde s kůží na trh. Je dobré se nad to povznést, jistě máte spoustu dalších receptů, které vzbudí jen a jen kladné ohlasy :-).
    U používání dochucovadel platí to samé. Myslím, že je používají mnozí, jen to do receptů tak nezdůrazňují. Masox se dost obecně říká většině takových přípravků, existují ale i ty bezglutamátové , třeba Natur nebo Alnatur z DM, kterým se není nutno nijak vyhýbat. Díky bohu je na trhu již větší výběr, než býval za dob našich babiček:-)

    Odpovědět

  • Jaromira18 Jaromira18(autorka receptu)

    Veronika.Hrozna: Ne nespletla, ale potom co mi moderátorka a jiní píší tak jsem název přepsala i ten masox byl původně v receptu. Přepsala jsem ho na houbový bujon a v návodu jsem to zapomněla přepsat. Tak se Vám omlouvám a všechny prosím ,aby už nepsali komentáře ,já končím, dnes se odhlásím ,doufám,že mé recepty zmizí se mnou, nepůjde-li to, tak už nic nenapíšu a jen si budu číst.

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    magdalenka: Jaromíra se jenom spletla a napsala Masox ! Na bujonech , které nakupuje manžel v Maďarsku mám na extra nálepce vždy překlad, co to vlastně je ! Když to tam nebylo, tak to bylo povyražení, perkeltový bujon šel do hovězí polévky, gulášový do fazolkové polévky a jiné bohulibé omyly! Byla srandy kopa, on si myslel /prý/ že se kouknu na obrázek a budu vědět, svatá prostoto!:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Jaromira18 Jaromira18(autorka receptu)

    magdalenka: Není.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Jaromira18: Masox je houbový bujon?

    Odpovědět

  • Jaromira18 Jaromira18(autorka receptu)

    hosta: Ten masox je houbový bujon, dávám ho do žampionů ,aby to více vonělo houbama. Než se žampiony osmaží,tak se ta voda vyvaří. Já se s Váma loučím dnes se odhlásím. Své recepty pošlu jinam.

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Jaromira18: Trochu mi připomínáte moji tetu, ta také říkala palačinkám se slanou náplní omeleta, taky jsme jí to nedokázali vymluvit :-). Možná je dobré i po čtyřiceti pěti letech vaření vzít v úvahu nejen názory místních "účastníků zájezdu", ale i odborníků. Rozdíly mezi palačinkou a omeletou jsou dost dobře a dostupně popsány. Taky by stálo za to dávat si v komentářích pozor na interpunkci, její použití ve vašem podání vyvolává další a další skoro komické reakce:-D
    Mne by však zajímalo spíš to, proč ty orestované zkřehlé žampiony po přidání šunky a prosmažení na cibuli zaléváte a vaříte v masoxu, to nestačí to přidané koření?

    Odpovědět

  • hospodyne hospodyne

    Jaromira18: netvořím rádoby nové recepty, vyzobávám z těch stávajících jen dobré nápady. A než " vyzobám" z těch mnoha tisíc skutečně kvalitních, to bych musela žít ještě mnoho životů

    Odpovědět

  • casino casino

  • Jaromira18 Jaromira18(autorka receptu)

    hospodyne: Ale já žádný Váš recept nenašla, jen 277 komentářů.

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: dědovy polévkové dědova omeleta recept dědova omeleta

Zapomněl/a jsem heslo