Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pohanka s brusinkami, máslovými jablky a jogurtem

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 857 kJ /
683 kcal
Bílkoviny15,90 g
Tuky3,03 g
Vláknina15,80 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 14 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy140,12 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dáme vařit vodu s máslem, špetkou soli a skořicí. Do vařící vody vsypeme pohanku, povaříme 2-3 minuty a odstavíme. Přikrytou můžeme dát na 30 minut do peřin. Do mírně teplé pohanky vmícháme med, brusinky a necháme vychladnout, případně dochutíme. Krok 2: Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na plátky nebo kostky. Zakápneme citronovou šťávou. V pánvi rozpustíme máslo, přidáme jablka, posypeme asi lžičkou cukru, plátky mandlí a skořicí. Opékáme z obou stran krátce, aby zůstala křupavá. Krok 3: Do připravené sklenice dáme dospod ochucenou pohanku, přidáme jogurt (kdo chce, tak oslazený) a nahoru poklademe jablíčky. Jablka pokapeme máslem s mandlemi a můžeme podávat. Jogurt můžeme smíchat napůl se zakysanou smetanou.

Zveřejněno 6. 2. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pohanka s brusinkami, máslovými jablky a jogurtem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nyQW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pohanka s brusinkami, máslovými jablky a jogurtem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nyQW

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
jogurtová bábovka s brisinkami jablky a skořice

Suroviny:
pohanka, voda, máslo, brusinky sušené, skořice, med, sůl, jogurt smetanový, cukr vanilkový, máslo, cukr hnědý, skořice, mandle plátkové, šťáva citronová

Přidat fotografie receptu