Bramborový srnčí hřbet se šodó

ToulavejTucnak Kuchařka: ToulavejTucnak

Doba přípravy: 40 minut 28 porcí Sladká jídla 1 názor

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si neoblíbil žádný kuchař
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

300 g moučnatých brambor
150 g moučkového cukru
5 žloutků a 5 bílků
1 lžička strouhané citronové kůry
špetka soli
1 lžička rumu
25 g dětské krupice
máslo
strouhanka
trochu moučkového cukru
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Vybereme malé brambory, uvaříme je, oloupeme, nastrouháme a pod utěrkou necháme prochladnout.

  2. Cukr, žloutky, citronovou kůru, sůl a rum ušleháme do pěny. Vmícháme krupici a brambory.

  3. Srnčí hřbet vyložíme tenkou hliníkovou fólií. Pečlivě ji přitlačíme a uhladíme, vymastíme a vysypeme strouhankou, dáme vychladit do lednice.

  4. Z bílků ušleháme tuhý sníh a zlehka jej vmícháme do těsta. Formu naplníme těstem a povrch uhladíme. Hřbet pečeme uprostřed horké trouby. Před dopečením moučník zakryjeme pečicím papírem, aby zůstal světlý a nespálil se.

Poznámka

Použijeme formu o objemu 1 litru.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Bramborový srnčí hřbet se šodó

  • casino casino

    "Bramborový srnčí hřbet se šodó"
    Zajímavé je to "šodó" v těstě :yes:
    No, když může být šodó bez vína, tak proč ne s rumem a v těstě, že :-)
    ***
    "Srnčí hřbet vyložíme tenkou hliníkovou fólií. Pečlivě ji přitlačíme a uhladíme, vymastíme a vysypeme..."
    Nevím, zda jde uhladit hliníková fólie v srnčím hřbetu (možná to byla hladká, chlebíčková, forma...;-) ale jinak mi to přijde, jako ten oný, co si vedle pásku do kalhot vezme i kšandy :-D

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo