Kakaová tsampa kaše s ovocem

MOST ProTibet Kuchař: MOST ProTibet

Doba přípravy: 3 minuty 1 porce Sladká jídla 0 názorů

Suroviny

2 lžíce bílého jogurtu
4 lžíce tsampy
trochu horké vody (aby kaše nebyla příliš studená
lžička kakaa
něco na doslazení (med, javorový sirup, třtinový či kokosový cukr…)
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny smícháme dohromady.

  2. Doladíme hustotu, kterou máme rádi.

  3. Pro zvýšení výživové hodnoty můžeme přimíchat konopná semínka či ořechy.

  4. Zdobíme ovocem.

Poznámka

Svou tsampu najdete tady:

https://shop.protibet.cz/vareni/tsampa-2/

Tsampa je tradiční tibetský pokrm, který se vyrábí namletím praženého ječmene. Tibeťany je považovaná za národní jídlo a spolu s masem a mléčnými výrobky tvoří základ tibetského jídelníčku. Tsampa se vyznačuje jemnou oříškovou chutí a vůní a jedná se o praktickou potravinu na doma i na cesty.

Obsahuje spoustu vitamínů a minerálů rozpustných ve vodě jako je vitamín E, B1, B2, B6, niacin, kyselina listová, kyselina pantothenová, sodík, draslík, vápník, hořčík, fosfor, železo, zinek, měď a mangan.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kakaová tsampa kaše s ovocem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: tsampa