Kokosové tsampa koule s rozinkami

MOST ProTibet Kuchař: MOST ProTibet

Doba přípravy: 15 2 porce Sladká jídla 0 názorů

Suroviny

1 hrnek tsampy (1 hrnek = 150ml)
3/4 hrnku kokosu
1/2 hrnku rozinek
1/3 hrnku mléka (kokosového, sójového či jiného)
2 lžíce kokosového oleje
1 lžička skořice
špetka kardamomu
javorový sirup dle chuti na doslazení
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Namočíme rozinky do horké vody, alespoň na 10 minut, pak scedíme.

  2. Kokos na sucho opražíme, půl hrnku přidáme do směsi, čtvrt necháme na obalování koulí.

  3. Rozpustíme kokosový olej.

  4. V míse smícháme všechny ingredience dohromady, mléko doléváme postupně a vytvoříme sypkou nelepivou hmotu. Z ní tvarujeme koule a ty pak obalíme v kokosu.

  5. Můžeme podávat.

Poznámka

Tsampu vyrábíme z českého celozrnného ječmene podle tibetské receptury. Tsampa je tradiční pokrm s tisíciletou historií, jedná se o namletý pražený ječmen oříškové chutě a vůně. Představuje možnost zdravé snídaně i svačiny, ideální na doma i na cesty, možný k využití ve sladké i slané podobě. MOST ProTibet Vám přeje dobrou chuť.

Tsampu si můžete koupit na: https://shop.protibet.cz/vareni/tsampa-2/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 18 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kokosové tsampa koule s rozinkami

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: kokosove koule kokosvoé koule zdravá svačina koule v kokosu jídlo z tsampy

Zapomněl/a jsem heslo