Kokosové tsampa koule s rozinkami

Suroviny 2 porce

1 hrnek tsampy (1 hrnek = 150ml)
3/4 hrnku kokosu
1/2 hrnku rozinek
1/3 hrnku mléka (kokosového, sójového či jiného)
2 lžíce kokosového oleje
1 lžička skořice
špetka kardamomu
javorový sirup dle chuti na doslazení

Postup přípravy receptu

  1. Namočíme rozinky do horké vody, alespoň na 10 minut, pak scedíme.

  2. Kokos na sucho opražíme, půl hrnku přidáme do směsi, čtvrt necháme na obalování koulí.

  3. Rozpustíme kokosový olej.

  4. V míse smícháme všechny ingredience dohromady, mléko doléváme postupně a vytvoříme sypkou nelepivou hmotu. Z ní tvarujeme koule a ty pak obalíme v kokosu.

  5. Můžeme podávat.

Poznámka od kuchařky

Tsampu vyrábíme z českého celozrnného ječmene podle tibetské receptury. Tsampa je tradiční pokrm s tisíciletou historií, jedná se o namletý pražený ječmen oříškové chutě a vůně. Představuje možnost zdravé snídaně i svačiny, ideální na doma i na cesty, možný k využití ve sladké i slané podobě. MOST ProTibet Vám přeje dobrou chuť.

Tsampu si můžete koupit na: https://shop.protibet.cz/vareni/tsampa-2/

Komentáře k receptu Kokosové tsampa koule s rozinkami

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: kokosove koule zdrave kokosové koule recepty s tsampa kokosvoé koule zdravá svačina koule v kokosu jídlo z tsampy