Tsampa koule z hořké čokolády

MOST ProTibet Kuchař: MOST ProTibet

Doba přípravy: 15 2 porce Sladká jídla 0 názorů

Suroviny

1 a 1/2 hrnku tsampy (1 hrnek = 150 ml)
50 g hořké čokolády
1/2 hrnku mandlí
1 lžička skořice
2 lžíce kokosového oleje
4 lžíce datlové pasty (podle chuti)
kakao na obalení
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Hořkou čokoládu a kokosový olej rozpustíme ve vodní lázni.

  2. Mandle oloupeme a pomeleme, popřípadě najemno nasekáme.

  3. V míse smícháme všechny ingredience dohromady a vytvoříme sypkou nelepivou hmotu. Z ní tvarujeme koule a ty pak obalíme v kakau.

  4. A můžeme podávat.

  5. Tsampu si můžete koupit na: [uri]https://shop.protibet.cz/vareni/tsampa-2/[/uri]

Poznámka

Tsampu vyrábíme z českého celozrnného ječmene podle tibetské receptury. Tsampa je tradiční pokrm s tisíciletou historií, jedná se o namletý pražený ječmen oříškové chutě a vůně.

Obsahuje spoustu vitamínů a minerálů rozpustných ve vodě jako je vitamín E, B1, B2, B6, niacin, kyselina listová, kyselina pantothenová, sodík, draslík, vápník, hořčík, fosfor, železo, zinek, měď a mangan.

Představuje možnost zdravé snídaně i svačiny, ideální na doma i na cesty, možný k využití ve sladké i slané podobě. MOST ProTibet Vám přeje dobrou chuť.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Tsampa koule z hořké čokolády

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: tsampa datlové koule recepty z datlové pasty koule z čokolády tsampa koule