Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Francouzské brambory na maďarský způsob podle Štefana Margity

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 50 min

90 min (40 min příprava + 50 min tepelná úprava)

7. 5. 2019 14:20

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie14 147 kJ / 3 381 kcal
Bílkoviny153,83 g
Tuky206,27 g
Vláknina24,20 g
Cholesterol 1,77 g
Sodík 5,35 g
Sůl12,38 g
Sacharidy215,27 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Olej lze použít i např. slunečnicový, místo čabajky lze dát jinou dobrou paprikovou klobásu a i tak je to moc dobré.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

tejaja tejaja

13. 5. 2019 20:26

MamlajdaD: Ďakujem, rada varím, a mám predstavu o stále inom jedle. Variť dookola to isté ma nebaví, a ani jesť to isté. ;-):-K

MamlajdaD MamlajdaD

13. 5. 2019 18:31

Tejaja: Tedy Terezko, ty jsi opravdu pilná včelička. :-O:-8 Když jsem se včera pozdě večer vrátila domů z výletu, tak jsem jen zírala, že mám u dalšího receptu nové fotografie. :-K A jaké pěkné, až jsem jen z kouknutí dostala hlad:-D:-D. Opět ti moc a moc děkuji, jsem ráda za fotky i za to, že jsi ten recept vyzkoušela. Jseš skvělá kuchařka i fotografka! :yes:

tejaja tejaja

12. 5. 2019 18:50

Ako som písala, vždy som robila z varených zemiakov, tentokrát som urobila podľa tohto receptu, teda zo surových zemiakov. Chutilo, asi prestanem s tým varením v šupke. Je to chutné. :yes:;-)

tejaja tejaja

8. 5. 2019 09:25

magdalenka: U nás sa robia francúzske zemiaky rovnako- striedajú sa vrstvy v šupke varených zemiakov, plátky natvrdo uvarených vajec a klobásky. Len sa zaleje smotanou bez vajec a tak pečie. Teda len čistou smotanou zaliate.;-);-)

Eja57 Eja57

8. 5. 2019 08:46

magdalenka: no toto:-//rodinka zmlsaná...udělej buřtguláš, dej do trouby brambory po Tvém způsobu, napiš a já jedu:-D:-K a všechno to spolu sež..sníme:yes:

MamlajdaD MamlajdaD

7. 5. 2019 21:47

magdalenka: No já klasické francouzské brambory zalité vejci se smetanou taky nedělám, ale tyto od Margity se zakysankou mi moc chutnají, ta zakysanka to tak nějak odlehčí. A buřtguláš, ten občas dělám, ten mám ráda:-8

magdalenka magdalenka

7. 5. 2019 21:33

MamlajdaD: zle som sa vyjadrila, medzi vrstvami zemiakov sú vajcia varené aj klobása (príp. párok) a na záver sa to zaleje kyslou smotanou, v ktorej sú rozšľahané vajíčka. Tie pomaly pretečú medzi vrstvami a "zlepia" masu v pekáči. Ale ja to už nevarím, manžel to neznáša, tak som sa prispôsobila. Ani deti neboli nadšené, tak som to dávno vyradila z jedálnička, podobne aj "buřtguláš".:-8

MamlajdaD MamlajdaD

7. 5. 2019 21:23

magdalenka: Takhle to neznám, musím vyzkoušet,:-8 tady se dávají vejce jen vařená. Ono se to tady v tom receptu vlastně nic nezalévá, jen se to lžící pomaže nebo spíš "pokecá" vždy kousek od sebe. Jinak "Francouzské brambory" po česku se zalévají (většinou) rozšlehanými vejci s přídavkem sladké smetany, ale až jsou trochu zapečené;-):-D. Zdravím!:-8

magdalenka magdalenka

7. 5. 2019 20:58

MamlajdaD: a ešte som zabudla dodať, že u nás sa to zalieva kyslou smotanou, v ktorej sú rozšľahané vajíčka...;-)

MamlajdaD MamlajdaD

7. 5. 2019 20:14

magdalenka: :yes::-D:-8;-)

magdalenka magdalenka

7. 5. 2019 20:09

MamlajdaD: ja som netušila, že sa robia aj inak, ako so zakysankou...je to zrejme tým maďarským vplyvom...:-D

MamlajdaD MamlajdaD

7. 5. 2019 19:12

magdalenka: Margita to v televizi také dělal ze syrových brambor, to jen já si to někdy zjednodušuji;-):-D! Já jsem hledala podobný recept a že jich tu je celkem dost, ale s tou zakysankou jsem nenašla. A ještě ten roztomilý název Francouzské brambory na maďarský způsob, pojmenoval to tak Margita a mně to přišlo vtipné.:-D Tak jsem to sem dala. Dík za komentík:-D!

MamlajdaD MamlajdaD

7. 5. 2019 18:23

Eja57: dík za tvojí zkušenost,;-):-8, ale raději to opravím, málokdo by se asi krájel s tenkými plátky. Raději tam ten čas navýším, aby to bylo opravdu dovařené (vlastně dopečené:-)), protože je to fakt moc dobré, myslím hlavně díky té zakysance;-):-D! Díky a zdravím!

magdalenka magdalenka

7. 5. 2019 18:18

MamlajdaD: My sme doma robievali franc. zemiaky z varených, aj zo surových zemiakov. Tie zo surových sa mi zdajú chutnejšie, aj keď doba pečenia je dlhšia.

MamlajdaD MamlajdaD

7. 5. 2019 18:14

1974andrea: Díky za upozornění,;-) já jsem to přehlédla. V původním receptu od Margity byly použity syrové brambory a já si to většinou dělám z brambor vařených ve slupce a to mi uvedený čas stačí. Ale chtěla jsem zachovat recept, jak byl prezentován v televizi a zapoměla jsem ten čas přizpůsobit. Hned to opravím. A ještě jednou děkuji!:-8

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: francouzské brambory recept na francouzské brambory recepty francouzské brambory recepty na francouzské na brambory francouzske brambory recept top recepty francouzské brambory francouzske brambory název francouzské brambory s vejce francouzské brambory po cesku francouzké brambory na madarský spusob recept na francouzské na brambory menu domu francouské brambory

Suroviny: brambory, olej olivový, strouhanka, vejce, klobása pikantní, smetana zakysaná, sýr, sůl, máslo

TopRecepty.cz

Francouzské brambory na maďarský způsob podle Štefana Margity

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1ZPZ