Cuketová low-carb pizza bez mouky s rajčaty, mozzarellou a bazalkou

PetraKupkova Kuchařka: PetraKupkova

Doba přípravy: 60 minut včetně pečení 4 porce Pizzy 0 názorů

Suroviny

5 menších cuket
1 hrnek strouhaného tvrdého sýru
1 vejce
1 lžička sušeného česneku
1 lžička oregána
rajčatová passata
1 balení mozzarelly
čerstvá bazalka
olivový olej na potření
sůl
čerstvě mletý pepř
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Cukety omyjeme, nastrouháme na jemném struhadle, zasypeme lžičkou soli, promícháme a necháme 10 minut odpočinout, aby pustily vodu.

  2. Poté z nich pomocí čisté plátěné utěrky vymačkáme téměř veškerou vodu a dáme do mísy, kde promícháme s vajíčkem, nastrouhaným tvrdým sýrem, sušeným česnekem, oregánem a čerstvě mletým pepřem.

  3. Na plech vyložený pečícím papírem a lehce potřeným olivovým olejem vytvoříme tenkou vrstvu cuketového těsta, důkladně upěchujeme a pečeme na vysoký stupeň přibližně 20 minut do zezlátnutí a zpevnění povrchu.

  4. Nakonec korpus potřeme rajčatovou passatou, poklademe plátky mozzarelly, krátce zapečeme a dozdobíme lístky čerstvé bazalky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Cuketová low-carb pizza bez mouky s rajčaty, mozzarellou a bazalkou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: low carb pizza z cukery

Zapomněl/a jsem heslo