Suroviny
Porce: 3 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 211 kJ / 528 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,75 g |
Tuky | 21,63 g |
Vláknina | 7,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 86 mg |
Sůl | 0,13 g |
Sacharidy | 65,46 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kapra omyjeme a osušíme papírovou utěrkou do sucha. Nejdříve ho rozřízneme z té strany, kde byla hlava, obloukem podél žeber. Od hřbetu odřízneme větší část ocasu, protože má hodně kostí. Z žeber stáhneme kůži a nakrájíme na hranolky a to tak, že krájíme podél kostí, aby se hezky vytáhly. Také můžeme podél kostí naříznout, po obou stranách a kost opatrně vytrhneme, abychom ji nezlomili. Hranolky můžou jíst děti a nemusíme se bát , že spolknou kost. Hřbet nakrájíme ostrým nožem po 3 milimetrech až ke kůži.
Krok 2: Kousky kapra osolíme, posypeme kořením a necháme chvíli proležet. Pak kousky obalíme v hladké mouce. Z bílku ušleháme tuhý sníh, přidáme sůl, pivo, mouku a prošleháme do hladka. Do vyší pánve nalijeme olej a rozpálíme ho. Těstíčko nalijeme do misky, do něj přidáme kapra, kousky zamícháme, aby byly obalené ze všech stran. Kousky klademe po jednom do oleje vedle sebe, aby se nepřilepily a opečeme do zlatova po obou stranách. Dáme na papírovou utěrku odsát tuk.
Krok 3: Brambory oloupeme, omyjeme, osušíme, nakrájíme na dílky a dáme do mísy. Posolíme, nasypeme tymián, polijeme olejem a promícháme. Dáme je do pekáčku na pečící papír, který potřeme olejem a pečeme na 200°C do zlatova. Kapra začneme opékat tak, aby se brambory dodělaly zároveň.
Zveřejněno 1. 6. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dominikovy kapří hranolky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kvpx
Moje poznámka
Dominikovy kapří hranolky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kvpx
Nejnovější recepty
Jahodový džem s mandlemi
Přidáno před 12 hodinami
Třešňovo-kakaový moučník
Přidáno před 13 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
Přidáno před 15 hodinami
Jahodový jogurt
Přidáno 13. 6. 2025 21:33
Lotus poháry s ovocem
Přidáno 13. 6. 2025 14:31
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno 13. 6. 2025 08:39
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Skořicový pletenec (Estonský kringel)
káťa před 6 hodinami
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Vytvarnik před 9 hodinami
Ostravská kapustnice
Kajkajak před 10 hodinami
Brambory s brynzou a smetanou
Ana_Kreb před 11 hodinami
Velikonoční hlavička
ivka315 před 12 hodinami
Zapečené žampiony s nivou
oligarda před 13 hodinami
Kedlubnové zelí
vanilj před 13 hodinami
Kefírové muffiny s borůvkami
Denade před 15 hodinami
Vaječná pomazánka
Valis před 15 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Fitulka před 15 hodinami
Tématické fráze:
kapří hranolky,
kapří hranolky recepty,
kapří hranolky recept,
rybī hranolky z ocasu,
recept na kapra hranolky,
kapri.hranolky,
hranolky bez oleje potrene bilkem,
recept hranolky z na kapra
Suroviny:
kapr,
sůl,
mouka hladká,
bílek,
mouka hladká,
pivo světlé,
brambory,
sůl,
tymián,
olej olivový
Komentáře (5)
https://www.youtube.com/watch?v=dUdjFtT79Wk
***
...a než trhat kosti z masa
Z ČERSTVÉHO kapříka nevyhodím (vyjma žluči) ani šupinu
Doslova ani šupinu
Jediný problém je v tom, že vývar resp. polévku musím vařit tajně...
No, ale té chvály potom, že