Suroviny
Porce: 3 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 211 kJ / 528 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,75 g |
Tuky | 21,63 g |
Vláknina | 7,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 86 mg |
Sůl | 0,13 g |
Sacharidy | 65,46 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kapra omyjeme a osušíme papírovou utěrkou do sucha. Nejdříve ho rozřízneme z té strany, kde byla hlava, obloukem podél žeber. Od hřbetu odřízneme větší část ocasu, protože má hodně kostí. Z žeber stáhneme kůži a nakrájíme na hranolky a to tak, že krájíme podél kostí, aby se hezky vytáhly. Také můžeme podél kostí naříznout, po obou stranách a kost opatrně vytrhneme, abychom ji nezlomili. Hranolky můžou jíst děti a nemusíme se bát , že spolknou kost. Hřbet nakrájíme ostrým nožem po 3 milimetrech až ke kůži.
Krok 2: Kousky kapra osolíme, posypeme kořením a necháme chvíli proležet. Pak kousky obalíme v hladké mouce. Z bílku ušleháme tuhý sníh, přidáme sůl, pivo, mouku a prošleháme do hladka. Do vyší pánve nalijeme olej a rozpálíme ho. Těstíčko nalijeme do misky, do něj přidáme kapra, kousky zamícháme, aby byly obalené ze všech stran. Kousky klademe po jednom do oleje vedle sebe, aby se nepřilepily a opečeme do zlatova po obou stranách. Dáme na papírovou utěrku odsát tuk.
Krok 3: Brambory oloupeme, omyjeme, osušíme, nakrájíme na dílky a dáme do mísy. Posolíme, nasypeme tymián, polijeme olejem a promícháme. Dáme je do pekáčku na pečící papír, který potřeme olejem a pečeme na 200°C do zlatova. Kapra začneme opékat tak, aby se brambory dodělaly zároveň.
Zveřejněno 1. 6. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dominikovy kapří hranolky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kvpx
Moje poznámka
Dominikovy kapří hranolky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kvpx
Nejnovější recepty
Vláčná mramorová bábovka
Přidáno před 6 hodinami
Vejce s dijonskou omáčkou s mrkvovými knedlíky
Přidáno před 7 hodinami
Mrkvové knedlíky s mozzarellou
Přidáno před 7 hodinami
Palačinky se špenátem
Přidáno před 17 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno 29. 4. 2025 20:01
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 9 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 10 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 10 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 12 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 12 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 12 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 13 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 14 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 14 hodinami
Brasírovaný hovězí krk (aneb i mistr kuchař se splete)
Renata Svetnov před 16 hodinami
Tématické fráze:
kapří hranolky,
kapří hranolky recepty,
kapří hranolky recept,
rybī hranolky z ocasu,
recept na kapra hranolky,
kapri.hranolky,
hranolky bez oleje potrene bilkem,
recept hranolky z na kapra
Suroviny:
kapr,
sůl,
mouka hladká,
bílek,
mouka hladká,
pivo světlé,
brambory,
sůl,
tymián,
olej olivový
Komentáře (4)
https://www.youtube.com/watch?v=dUdjFtT79Wk
***
...a než trhat kosti z masa
Z ČERSTVÉHO kapříka nevyhodím (vyjma žluči) ani šupinu
Doslova ani šupinu
Jediný problém je v tom, že vývar resp. polévku musím vařit tajně...
No, ale té chvály potom, že