Kuře na paprice podle Ondřeje Slaniny

Tefal Kuchař: Tefal

Doba přípravy: 30 minut 4 porce Drůbeží maso 0 názorů

Kuřecí maso patří k oblíbeným surovinám kuchařů-začátečníků. Snadno se s ním pracuje, a chutný výsledek je zkrátka zaručen. Proto si na tenhle recept troufne třeba i jinak trochu z
Recept si neoblíbil žádný kuchař
Přidat další fotografii

Suroviny

4 ks kuřecích prsou
3 lžíce papriky
2 větší cibule
3 lžíce hladké mouky
(pro bezlepkovou variantu můžeme nahradit např. kukuřičnou moukou)
1 litr kuřecího vývaru
200 ml 33% smetany
(lze nahradit rostlinnou nebo bezlaktózovou smetanou)
50 g másla
(lze nahradit olejem nebo bezlaktózovým máslem)
sůl
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Do tlakového hrnce vložíme cibuli nakrájenou najemno a orestujeme dosklovata na másle. Přidáme na nudličky krájené kuřecí maso a orestujeme, přidáme papriku, mouku a orestujeme. Zalijeme vývarem a zavřeme hrnec, vaříme 15 minut. Poté zjemníme smetanou a dosolíme. Krátce povaříme bez zaklopení.

Poznámka

Tlakový hrnec, který vám připraví během chvilky večeři pro celou rodinu. Hodí se jak ke standardnímu vaření, dušení a smažení bez tuku, tak k rychlé přípravě pokrmů pod tlakem. Jedno přepnutí ventilu na poklici urychlí přípravu pokrmů až o desítky minut! Hrnec si oblíbíte pro snadnou manipulaci díky systému otevírání/zavírání pomocí jedné ruky. Je vybaven pěti pojistkami pro bezpečné použití a vhodný je pro všechny typy vařičů včetně indukčního.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuře na paprice podle Ondřeje Slaniny

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: kuře na paprice se slaninou

Zapomněl/a jsem heslo