Segedínský guláš podle Ondřeje Slaniny

Tefal Kuchař: Tefal

Doba přípravy: do 65 minut 4 porce Vepřové maso 0 názorů

Recept si neoblíbil žádný kuchař
Přidat další fotografii

Suroviny

800 g vepřové plece
200 g cibule
300 g kysaného zelí
4 bobkové listy
6 kuliček nového koření
1 lžička drceného kmínu
1 lžíce sladké papriky
50 g sádla
sůl
200 ml 33% smetany (lze nahradit rostlinnou nebo bezlaktózovou smetanou)
sůl
pepř
1 litr vody
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou plec nakrájíme na středně velké kostky, osolíme a promícháme s paprikou a kmínem. Cibuli nakrájíme na půlplátky. Sádlo rozpustíme v tlakovém hrnci, přidáme cibuli a orestujeme dosklovata. Přidáme maso, nové koření a bobkový list, znovu orestujeme, poté nalijeme vodu a zaklopíme, vaříme 30 minut. Poté odklopíme, přidáme zelí, znovu zaklopíme a vaříme dalších 10 minut. Odklopíme a dochutíme solí a pepřem. Nakonec zjemníme smetanou a krátce provaříme, případně zredukujeme, pokud bude nutné.

Poznámka

Tlakový hrnec, který vám připraví během chvilky večeři pro celou rodinu. Hodí se jak ke standardnímu vaření, dušení a smažení bez tuku, tak k rychlé přípravě pokrmů pod tlakem. Jedno přepnutí ventilu na poklici urychlí přípravu pokrmů až o desítky minut! Hrnec si oblíbíte pro snadnou manipulaci díky systému otevírání/zavírání pomocí jedné ruky. Je vybaven pěti pojistkami pro bezpečné použití a vhodný je pro všechny typy vařičů včetně indukčního.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Segedínský guláš podle Ondřeje Slaniny

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo