Hovězí maso v koprové omáčce podle Ondřeje Slaniny

Tefal Kuchař: Tefal

Doba přípravy: 95 minut 4 porce Hovězí maso 0 názorů

Vůně kopru navozuje domácí pohodu. To je bez debat. A když maminka v hrnci připravuje svou dokonalou koprovku, hustou tak akorát, těší se i brácha. Nejdůležitější ingrediencí je sa
Recept si neoblíbil žádný kuchař
Přidat další fotografii

Suroviny

600 g hovězího krku
100 g cibule
4 lžíce hladké mouky
(pro bezlepkovou variantu můžeme nahradit např. kukuřičnou moukou)
80 g másla
(lze nahradit olejem nebo bezlaktózovým máslem)
200 ml 33% smetany
(lze nahradit rostlinnou nebo bezlaktózovou smetanou)
svazek kopru
2 citrony
3–4 lžíce cukru
sůl
4 bobkové listy
6 kuliček nového koření
8 kuliček celého pepře
1,5 litru vody
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí krk nakrájíme na větší kostky a vložíme je do tlakového hrnce. Přidáme koření, cibuli na čtvrtky a zalijeme vodou. Osolíme. Zaklopíme a vaříme 1 hodinu.

  2. Vývar přelijeme do mísy a vyjmeme koření. V hrnci orestujeme jíšku z mouky a másla. Přidáme zpět vývar s masem, provaříme 10 minut. Dochutíme solí, cukrem, citronovou šťávou, sekaným koprem a zjemníme smetanou. U bezlepkové varianty použijeme bezlepkovou mouku a při intoleranci laktózy rostlinné či bezlaktózové produkty.

Poznámka

Tlakový hrnec, který vám připraví během chvilky večeři pro celou rodinu. Hodí se jak ke standardnímu vaření, dušení a smažení bez tuku, tak k rychlé přípravě pokrmů pod tlakem. Jedno přepnutí ventilu na poklici urychlí přípravu pokrmů až o desítky minut! Hrnec si oblíbíte pro snadnou manipulaci díky systému otevírání/zavírání pomocí jedné ruky. Je vybaven pěti pojistkami pro bezpečné použití a vhodný je pro všechny typy vařičů včetně indukčního.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Hovězí maso v koprové omáčce podle Ondřeje Slaniny

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo