Dršťková polévka podle Ondřeje Slaniny

Tefal Kuchař: Tefal

Doba přípravy: 40 minut 4 porce Pokrmy z vnitřností 0 názorů

Suroviny

400 g vařených drštěk
40 g sádla
2 velké cibule
2 lžíce sladké papriky
8 stroužků česneku
sůl
mletý pepř
4 bobkové listy
6 kuliček nového koření
3 lžíce hladké mouky
(pro bezlepkovou variantu můžeme nahradit kukuřičným škrobem rozmíchaným ve vodě)
majoránka
1,5 litru vody
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme najemno a osmažíme na sádle dozlatova v tlakovém hrnci. Přidáme nakrájené dršťky, papriku, nové koření, bobkový list a orestujeme. Zaprášíme moukou a zalijeme vodou. Zavřeme hrnec a vaříme 20 minut. Poté dochutíme pepřem, česnekem utřeným se solí a majoránkou. Lze připravit i bezlepkovou variantu, kdy mouku v základu a při dochucení nahradíme kukuřičným škrobem, rozmíchaným ve vodě.

Poznámka

Tlakový hrnec, který vám připraví během chvilky večeři pro celou rodinu. Hodí se jak ke standardnímu vaření, dušení a smažení bez tuku, tak k rychlé přípravě pokrmů pod tlakem. Jedno přepnutí ventilu na poklici urychlí přípravu pokrmů až o desítky minut! Hrnec si oblíbíte pro snadnou manipulaci díky systému otevírání/zavírání pomocí jedné ruky. Je vybaven pěti pojistkami pro bezpečné použití a vhodný je pro všechny typy vařičů včetně indukčního.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dršťková polévka podle Ondřeje Slaniny

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo