Hovězí guláš podle Ondřeje Slaniny

Tefal Kuchař: Tefal

Doba přípravy: 70 minut 4 porce Hovězí maso 0 názorů

Suroviny

800 g hovězí kližky
50 g sádla
300 g cibule
4 bobkové listy
1 lžička celého kmínu
1 ks chilli papričky
6 kuliček nového koření
2 lžíce sladké papriky
30 g rajčatového protlaku
1 středně velká brambora
8 stroužků česneku
sůl
majoránka
pepř
1,5 l vody
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na velké kostky, osolíme a promícháme v míse s paprikou. Cibuli nakrájíme najemno, vložíme do tlakového hrnce. Orestujeme na sádle dohněda společně s bobkovým listem, kmínem a novým koření. Přidáme protlak a orestujeme.

  2. Přidáme maso, chilli papričku a opečeme. Zalijeme vodou a vaříme 40 minut. Odklopíme, přidáme najemno strouhanou bramboru a dochutíme česnekem utřeným se solí, pepřem a majoránkou. Provaříme na ještě asi 10 minut.

Poznámka

Tlakový hrnec, který vám připraví během chvilky večeři pro celou rodinu. Hodí se jak ke standardnímu vaření, dušení a smažení bez tuku, tak k rychlé přípravě pokrmů pod tlakem. Jedno přepnutí ventilu na poklici urychlí přípravu pokrmů až o desítky minut! Hrnec si oblíbíte pro snadnou manipulaci díky systému otevírání/zavírání pomocí jedné ruky. Je vybaven pěti pojistkami pro bezpečné použití a vhodný je pro všechny typy vařičů včetně indukčního.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 953 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí guláš podle Ondřeje Slaniny

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: guláš z kližky recepty ondřeje slaniny hovězí gulaš na slanině

Zapomněl/a jsem heslo