Pečená zelenina s křupavým tofu a česnekovým dipem

PetraKupkova Kuchařka: PetraKupkova

Doba přípravy: 20 minut (bez pečení) 2 porce Bezmasá jídla 2 názory

Suroviny

1 celer
2 mrkve
2 červené řepy
1 batát (sladký brambor)
1 balení bílého (či ochuceného) tofu
3 lžíce extra panenského olivového oleje
1 kelímek zakysané smetany
1 lžička sušeného česneku
1 lžíce koření na gril. zeleninu Valdemar Grešík
sůl
čerstvě mletý pepř
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Veškerou zeleninu oloupeme, omyjeme, nakrájíme na malé kousky a dáme na plech vyložený pečicím papírem.

  2. Zakápneme olivovým olejem, ochutíme kořením, jemně dosolíme, důkladně promneme v rukách, rovnoměrně rozvrstvíme a pečeme ve vyhřáté troubě při minimálně 220° C dozlatova (ke konci můžeme zvýšit až na 250° C), při nižších teplotách nedosáhneme tak dobré chuti ani křupavosti.

  3. Mezitím po obou stranách na pánvi na olivovém oleji do křupava opečeme tofu ochucené solí a čerstvě mletým pepřem, které podáváme s pečenou zeleninou a dipem ze zakysané smetany, česneku a soli.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 50 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečená zelenina s křupavým tofu a česnekovým dipem

Zapomněl/a jsem heslo