Cuketová omáčka s celerem a uzeným jazykem

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: do 30 minut 4 porce Omáčky 0 názorů

Suroviny

1 vařený uzený hovězí jazyk
300 g očištěné cukety
300 g očištěného celeru
100 ml uzeného vývaru
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžíce hrubozrnné hořčice
1 30% smetana
1 cibule
2 lžíce oleje
sůl podle potřeby
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestujeme do sklovita drobně nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájenou cuketu a celer, podlijeme uzeným vývarem a pod pokličkou, slabým varem dusíme doměkka, přibližně 15 minut.

  2. Poté zeleninu rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme hořčici a smetanou naředíme na požadovanou hustotu.
    Podle potřeby osolíme, promícháme a ještě 2 minuty necháme povařit.

  3. Podáváme s vařeným bramborem a uzeným jazykem nakrájeným na plátky.

Poznámka

Můžeme použít i vařené hovězí maso a zeleninu podlijeme vývarem z masa.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 69 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Cuketová omáčka s celerem a uzeným jazykem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo