Suroviny pro 7
7
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 687 kJ / 2 076 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 126,00 g |
Tuky | 20,50 g |
Vláknina | 17,10 g |
Cholesterol | 300 mg |
Sodík | 2,13 g |
Sůl | 5,30 g |
Sacharidy | 338,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Připravíme hrnec či hlubokou pánev, do které přidáme vodu, pepř, bobkový list, nové koření, sůl, ocet, nakrájenou polovinu citronu na plátky a přivedeme k varu.
Krok 2: Pro jednodušší manipulaci na koření použijeme kovové (čajové) sítko).
Krok 3: Jakmile voda začne vařit, přidáme zeleninu a vaříme 15 minut.
Krok 4: Následně přidáme celé filety ryby a vaříme dalších 15 minut. Rybu můžete použít v podstatě jakoukoliv podle toho, kterou máte rádi. My použili mořskou štiku a i když by měly být filety bez kostí, je potřeba ty mrňavé ještě pohlídat.
Krok 5: Když uběhne dalších 15 minut, vyndáme rybu a natrháme ji na menší kousky. Přemístíme do hlubší misky, scedíme zbytek hrnce/pánve a vše k rybě přidáme.
Krok 6: Vymačkáme šťávu z druhé poloviny citronu a vše společně řádně promícháme, aby se všechny chutě propojily. Necháme zlehka vychladnout a nakonec zamícháme majolku nebo bílý jogurt - případně ještě dochutíme solí a pepřem.
Krok 7: Vložíme do lednice pořádně vychladit. Lepší by bylo nechat proležet do druhého dne, ale kdo to má vydržet že?
Zveřejněno 26. 9. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rybí salát z mořské štiky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Kp4G
Moje poznámka
Rybí salát z mořské štiky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Kp4G
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 5 hodinami
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 11 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 12 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 15 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Sahula před 5 hodinami
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Sahula před 5 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 7 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Alamatej před 7 hodinami
Vepřová játra koloniála Jíry
Sahula před 8 hodinami
Vepřová játra na slanině
Sahula před 8 hodinami
Sekaná
evik_svistik před 8 hodinami
Kopřivový špenát
Jan_Nepomuk před 9 hodinami
Zapečený chřest s kuřecím masem
danamamina před 11 hodinami
Tvarohové řezy
Saratice před 14 hodinami
Tématické fráze:
rybí salát ze na štiky,
rybí salát z pečené štiky,
rybí salát že stiky
Suroviny:
filet z ryb,
kukuřice,
majonéza,
voda,
koření nové koření,
bobkový list,
pepř,
ocet,
citron,
sůl
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.