Kiwi zákusek
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 373 kJ / 2 001 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 62,40 g |
| Tuky | 41,82 g |
| Vláknina | 16,90 g |
| Cholesterol | 1,30 g |
| Sodík | 515 mg |
| Sůl | 1,05 g |
| Sacharidy | 335,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Než se pustíme do těsta, tak předem vyšleháme bílky .
Žloutky ušleháme do pěny společně s cukrem. Během šlehání pomalu přidáváme 5 lžic teplé vody (stačí z kohoutku).
Vše pořádně ušleháme a během šlehání pomalu přidáváme po malých porcích polohrubou mouku smíchanou s kypřícím práškem. Nakonec do těsta opatrně vmícháme sníh.
Těsto vylijeme na vymazaný a moukou posypaný plech. Pečeme v předehřáté troubě na 180 st.dozlatova.. Krok 2: Během pečení uděláme želatinu: do hrnce dáme 1/2 l studené vody, šťávu, cukr a vanilkový puding. Za stálého míchání přivedeme pomalu k varu a mícháme do zhoustnutí (je to rychlé). Sundáme z plotny a necháme vychladit. Krok 3: Krém:
V míse ušleháme 1 vychladlou šlehačku a ztužovač, když jí máme už vyšlehanou a tuhou, tak do ní přidáme 2 zakysané smetany a vanilkový cukr... Krok 4: Jakmile máme vše hotové, těsto upečené, necháme vychladnout a až bude piškot úplně studený, tak na něj přilijeme krém, na to dáme kiwi a nalijeme vlažnou želatinu. Dáme nejlépe přes noc do lednice, ale nemusí být.
Žloutky ušleháme do pěny společně s cukrem. Během šlehání pomalu přidáváme 5 lžic teplé vody (stačí z kohoutku).
Vše pořádně ušleháme a během šlehání pomalu přidáváme po malých porcích polohrubou mouku smíchanou s kypřícím práškem. Nakonec do těsta opatrně vmícháme sníh.
Těsto vylijeme na vymazaný a moukou posypaný plech. Pečeme v předehřáté troubě na 180 st.dozlatova.. Krok 2: Během pečení uděláme želatinu: do hrnce dáme 1/2 l studené vody, šťávu, cukr a vanilkový puding. Za stálého míchání přivedeme pomalu k varu a mícháme do zhoustnutí (je to rychlé). Sundáme z plotny a necháme vychladit. Krok 3: Krém:
V míse ušleháme 1 vychladlou šlehačku a ztužovač, když jí máme už vyšlehanou a tuhou, tak do ní přidáme 2 zakysané smetany a vanilkový cukr... Krok 4: Jakmile máme vše hotové, těsto upečené, necháme vychladnout a až bude piškot úplně studený, tak na něj přilijeme krém, na to dáme kiwi a nalijeme vlažnou želatinu. Dáme nejlépe přes noc do lednice, ale nemusí být.
Zveřejněno 19. 10. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kiwi zákusek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6EnV
Moje poznámka
Kiwi zákusek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6EnV
Nejnovější recepty
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 4 hodinami
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 5 hodinami
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 5 hodinami
Vepřový závitek s hořcicovo-slaninovou omáčkou
Přidáno před 6 hodinami
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 7 hodinami
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí kmínový chleba
BarboraEis před 29 minutami
Jogurtový dip s česnekem
Kajkajak před 45 minutami
Pizza šneky
Kajkajak před 1 hodinou
Mléčná polévka
Kajkajak před 1 hodinou
Květáková omáčka Alfredo
adelaku před 1 hodinou
Kysané zelí zahuštěné - rychlé a jednoduché
DavidVolvo před 2 hodinami
Čokoládový dort z čokolády
Vackovaklara312 před 2 hodinami
Vepřová plec na houbách a na smetaně
74tomik před 2 hodinami
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 3 hodinami
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 3 hodinami
Tématické fráze:
kivi zakusek,
zakusek s kivi,
kivi zákusky,
zákusky s kiwi,
kiwi zákusky,
kiwi co s něho,
kiwi resept.se
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
voda,
mouka polohrubá,
kypřící prášek do pečiva,
kiwi,
smetana ke šlehání,
ztužovač šlehačky,
smetana zakysaná,
cukr vanilkový,
voda,
kiwi,
pudink vanilkový
Komentáře (10)
Nějak automaticky když jsem viděla "želatina"....
ta fotka je z téhle cukrárny...........
Ale - opravdu vše i s ŽELATINOU přivedeme k varu? Želatina prošlá varem ztuhne? Já to mám možná nějak naučené jinak, ale želatina snad naopak projít varem nemá...
( moderátorky se s uvedením receptu do nějakého obvyklého tvaru nějak poperou