Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 278 kJ / 1 261 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 190,61 g |
Tuky | 32,07 g |
Vláknina | 21,17 g |
Cholesterol | 384 mg |
Sodík | 794 mg |
Sůl | 1,70 g |
Sacharidy | 47,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na kostky cca 5 cm, cibuli a kapii na kostičky, jarní cibulku na kolečka, česnek prolisujeme.
Krok 2: V pánvi na troše oleje maso zprudka opečeme ze všech stran a zatím dáme bokem.
Krok 3: V kastrolku na troše oleje opečeme cibuli do zlatova, přidáme papriku, česnek a necháme rozvonět.
Přidáme opečené maso, kmín, pepř, rajčata, chilli omáčku, osolíme a podlijeme horkým vývarem, nebo bujónem. Krok 4: Krátce povaříme, ochutnáme a je-li potřeba, ještě osolíme a opepříme, přendáme do pomalého hrnce, vhodíme snítky tymiánu a nastavíme LOW na 7 hodin. Krok 5: Hodinu před koncem odstraníme snítky tymiánu, přidáme fazole bez láku, pokrájenou kapii, celou feferonku, část jarní cibulky (trochu necháme na ozdobu) a je-li moc vývar řídký, přidáme kukuřičný škrob rozmíchaný v troše vody. Já většinou nedávám, cibule to docela zahustí. Krok 6: Servírujeme zdobené jarní cibulkou a jako přílohu doporučuji bramborové placičky.
Přidáme opečené maso, kmín, pepř, rajčata, chilli omáčku, osolíme a podlijeme horkým vývarem, nebo bujónem. Krok 4: Krátce povaříme, ochutnáme a je-li potřeba, ještě osolíme a opepříme, přendáme do pomalého hrnce, vhodíme snítky tymiánu a nastavíme LOW na 7 hodin. Krok 5: Hodinu před koncem odstraníme snítky tymiánu, přidáme fazole bez láku, pokrájenou kapii, celou feferonku, část jarní cibulky (trochu necháme na ozdobu) a je-li moc vývar řídký, přidáme kukuřičný škrob rozmíchaný v troše vody. Já většinou nedávám, cibule to docela zahustí. Krok 6: Servírujeme zdobené jarní cibulkou a jako přílohu doporučuji bramborové placičky.
Zveřejněno 12. 11. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřový vyprošťovák (výborný po bujaré oslavě)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J5ED
Moje poznámka
Vepřový vyprošťovák (výborný po bujaré oslavě)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J5ED
Nejnovější recepty
Jahodovo-levandulový džem
Přidáno před 1 hodinou
Bramborák s vepřovými nudličkami a zeleninou
Přidáno před 5 hodinami
Šátečky s náplní z masa a zelí
Přidáno před 5 hodinami
Zapečené housky se sýrem a salámem
Přidáno před 5 hodinami
Masová klubíčka
Přidáno před 5 hodinami
Masové kuličky k vínu a pivu
Přidáno před 6 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Houby na smetaně
Sahula před 21 minutami
Domácí králík na smetaně s houbami
Sahula před 22 minutami
Kuličky z mletého hovězího masa
Pedros před 22 minutami
Zapečené rolky z kotletky
Pavel13Novak před 1 hodinou
Jemné kynuté jahodové knedlíky
1anoli1 před 3 hodinami
Škvarková pomazánka
Valis před 3 hodinami
Kysané zelí zahuštěné - rychlé a jednoduché
Lucinka85 před 5 hodinami
Zapečené palačinky s tvarohem
Tereziena před 5 hodinami
Karlovarské knedlíky I
klasimova před 6 hodinami
Banánový chlebíček s ořechy a zlatými rozinkami
Zuzka1023 před 6 hodinami
Tématické fráze:
vyborny vepřovy vyvar,
recepty na oslavy
Suroviny:
pečeně vepřová,
cibule,
česnek,
paprika čerstvá červená,
omáčka chilli sladká,
pepř,
kmín mletý,
rajče,
fazole červené,
kapie,
feferonka,
cibulka jarní,
tymián čerstvý,
olej,
sůl,
Komentáře (7)