Vepřová kýta špikovaná domácí slaninou, mrkví, se zeleninovou omáčkou (PH)
Pokud jste již vyzkoušeli vaření v pomalém hrnci, tak na něj určitě nedáte dopustit. Šťavnaté vepřové maso a jemná zeleninová omáčka podávaná s karlovarským knedlíkem jistě obohatí vaši sbírku receptů.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 370 kJ / 2 957 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 184,48 g |
Tuky | 220,12 g |
Vláknina | 23,14 g |
Cholesterol | 537 mg |
Sodík | 3,81 g |
Sůl | 9,20 g |
Sacharidy | 51,84 g |
Postup přípravy
Takto připravené maso zprudka opečeme na pánvi s olejem ze všech stran. Krok 3: Do hrnce (PH) naskládáme kolečka cibule, část plátků slaniny, kapii, cuketu, mrkev, česnek, položíme maso, poklademe zbytkem slaniny, přidáme snítky tymiánu, podlijeme 100 ml vody a nastavíme LOW 8 hodin. Krok 4: Po 8 hodinách zkusíme, je-li maso již měkké, vyndáme ho a necháme 15 minut odpočinout. Mezitím odstraníme snítky tymiánu, vše rozmixujeme ponorným mixérem, ochutnáme a je-li potřeba, dochutíme solí a pepřem. Nakonec přidáme máslo na zjemnění chuti. Krok 5: Servírujeme nakrájené na plátky s omáčkou a jako přílohu jsem volila karlovarský knedlík.
Zveřejněno 25. 7. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová kýta špikovaná domácí slaninou, mrkví, se zeleninovou omáčkou (PH)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G3OJ
Moje poznámka
Vepřová kýta špikovaná domácí slaninou, mrkví, se zeleninovou omáčkou (PH)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G3OJ
Nejnovější recepty
Bulgur s cuketou, mrkví, fazolkami a hráškem
Přidáno před 13 hodinami
Zapečené brambory s krkovicí podle Pepy Nemravy
Přidáno před 18 hodinami
Zdravý cuketový nákyp
Přidáno před 19 hodinami
Dalgona sušenky
Přidáno před 19 hodinami
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno 8. 7. 2025 13:32
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno 8. 7. 2025 08:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí medailonky v bramborovo-sýrovém těstíčku
Sahula před 7 hodinami
Borůvkový táč
PavelR před 8 hodinami
Mleté řízky s Hermelínem v pivním těstíčku
Sahula před 8 hodinami
Kuře, brambory a kysané zelí v remosce
Legoun před 8 hodinami
Hermelín s houbami
Sahula před 8 hodinami
Jablečno-rybízový koláč
svidrnochovas@seznam.cz před 8 hodinami
Moc dobré naložené kuřecí maso
lunav1 před 9 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Ajisek před 10 hodinami
Banánová bábovka
Noumik před 10 hodinami
Rybízový sirup
gasli před 11 hodinami
Suroviny:
kýta vepřová,
slanina uzená,
mrkev,
cibule,
cuketa,
kapie,
česnek,
tymián,
voda,
máslo,
sůl,
pepř mletý,
olej
Komentáře (7)