Čokoládová pěna (velice jednoduchý recept)

tastyfoodeu Kuchař: tastyfoodeu

Doba přípravy: 30 8-10 porcí Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry, Ostatní 3 názory

Suroviny

200 g čokolády
500 ml mléka
400 ml smetany- 40%
100 ml Salka
60 g cukru
50 g holandského kakaa
20 g želatiny
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme čokoládu na jemno, aby se snadněji rozpustila v mléku.

  2. Kakao zalijeme 1 malým šálkem horké vody a důkladně rozmícháme.

  3. Dáme hrnce na plotnu a dáme zhruba na půlku, aby se nám směs později nezačala vařit (Mohlo by dojít k připálení mléka.).

  4. Do hrnce nalijeme mléko, smetanu a Salko. Přidáme čokoládu, směs z kakaa a důkladně mícháme. Přidáme cukr.

  5. Když už nemáme hrudky v hrnci, přidáme želatinu, kterou jsme rozmíchali předem v 80 ml vody. Důkladně zamícháme a následně přecedíme.

  6. Hotovou směs nalijeme do nádoby (Já jsem zvolil nádobu na bochníky, ale je poměrně veliká, takže jestli máte něco menšího, tak klidně můžete udělat poloviční porci).

  7. Nádobu po vychladnutí směsi dáme přes noc do ledničky.

  8. Na závěr můžete posypat pěnu holandským kakaem.

Poznámka

Video s receptem naleznete: https://youtu.be/B-VdyBpRzqk

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Čokoládová pěna (velice jednoduchý recept)

  • Eja57 Eja57

    tastyfoodeu: :yes:já čokoládu od 75% výše, jedna kostička a jsem spokojená...s tou 80% to bude moc dobré:yes:

    Odpovědět

  • tastyfoodeu tastyfoodeu(autor receptu)

    Eja57: Já jsem použil 80%, ale to už je o Vaší chuti. Jestli Vám nevadí hořká čokoláda, tak bych zvolil hořkou.

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    JAKOU čokoládu? Mléčná? 80% ?

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít