Nejsilnější zeleninový vývar

tastyfoodeu Kuchař: tastyfoodeu

Doba přípravy: 15 minut příprava + 2 hodiny vaření 6-8 porcí Polévky 10 názorů

Suroviny

1/2 celeru
2 ks petržele
2 ks cibule
3 ks mrkve
4 kuličky nového koření
6 kuliček celého pepře
kari
chilli
3 ks bobkového listu
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Video s receptem naleznete v poznámce.
    Nejprve oloupeme všechnu zeleninu, kromě cibule, tu pouze omyjeme.

  2. Do ledové vody v hrnci dáme zeleninu mimo cibule, kterou jsme nakrájeli libovolně. Osolíme. Lepší je osolit méně a ochutnat, voda se bude odpařovat.

  3. Přidáme špetku chilli pro zvýraznění chuti.

  4. Přidáme špetku kari pro lepší chuť a barvu.

  5. Dáme na sporák na maximální teplotu po dobu 2 hodin.

  6. Po 15 minutách přidáme cibuli.

  7. Po uplynutí této doby vývar ochutnáme a případně přidáme ještě sůl.

  8. Poté nakrájíme uvařenou zeleninu na nudličky a uděláme si k tomu nudle.
    Já jsem použil Babiččiny, které jsem měl za 4 minuty hotové.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Nejsilnější zeleninový vývar

  • Majkaa Majkaa

    Eja57: Autor píše, že se vývar vaří na maximální teplotu, neprobublává:-)

    Odpovědět

  • tastyfoodeu tastyfoodeu(autor receptu)

    Eja57: Zeleninový vývar normálně nedělám, ale dělal jsem Dýňovou polévku (recept na profilu). Toto jsem udělal jen aby lidé viděli, jak udělat pořádnou sílu. Já nejradši mám stejně bez rozvařené zeleniny. Pouze vývar + nudle, knedlíčky, nebo drobení. A u tohoto receptu se držím pravidla, jen zelenina. Jinak samozřejmě že slepičí vývar nechávám bublat 8 hodin. Základní množství vody je okolo 5 litrů. A nechám odpařit tak 3 litry. Takže mi zbude tak 1.5-2 litry.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Eja57: po dvoch hodinách varu z mrkvy kvietok nevykrojíš. Ja pri slávnostnejších obedoch kvietky vyrežem zo surovej mrkvy, zvlášť povarím a servírujem pri obede do tanierov.

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    No, video autentické určitě je, hlavně ta část, kdy nejdřív vybírám kousky zeleniny a bobkáče a pak to teprve scedím mě pobavila...smysl nezcezení rovnou mi nějak unikl:-D...taky to očišťování celeru, tedy té půlky, která dobře v podstatě očistit moc dobře nejde...petržel taky vypadá, že má nejlepší dny už za sebou...
    Autor neuvádí výsledné množství vývaru... Z množství zeleniny dle videa bych to na fakt silný vývar viděla tak na půl litru...
    Autor píše "ledová" voda, to by mohlo způsobit, že kořenová zelenina nebude po dvou hodinách na kaši...pokud trefíme na začátku množství vody a nebudeme dolévat...
    Já bych recept tak úplně nezatracovala, s trochou dozoru a normálního "bublání" bude vývar asi dobrý...
    Jen bych si ehm trochu vyhrála s finální úpravou - z mrkve malé kytičky, celer na jemné nudličky a petržel bych asi vypustila úplně...

    Edit - jen tak mimochodem, pokud si zadáte "zeleninový vývar", tak si moc nevyberete, jsou to spíš zeleninové polévky, za 20 minut vývar fakt neuděláme, s jednou výjimkou od Veganotic...

    Tady u tohoto receptu se mi líbí, že je to fakt VÝVAR, bez restování zeleniny na másle např....

    Odpovědět

  • Majkaa Majkaa

    No jooo, ale zelenina musí být na kaši:-O

    Odpovědět

  • tastyfoodeu tastyfoodeu(autor receptu)

    Nevím jak moc mám výkonný sporák, ale v tom videu máte výsledek, jak to dopadlo :) Hold se tam musí dát hodně vody a počítat s úbytkem.

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka

    mimosa: a to v tom videu to vaří s poodklopenou pokličkou....to vidím do hodiny na připálenou zeleninu :-((

    Odpovědět

  • mimosa mimosa

    Po dvou hodinách na maximu bude v hrnci ještě nějaká tekutina ?

    Odpovědět

  • bofinka bofinka

    casino: A po dvou hodinach prudkeho varu si zeleninu nakrajime na nudlicky a dame do vyvaru :-((

    Odpovědět

  • casino casino

    "Dáme na sporák na maximální teplotu po dobu 2 hodin." :-O8-(:-(

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo